În Județul Brăila, sunt asigurate 1.000 locuri de cazare pentru refugiați, dintre care 700 numai în municipiu

Autoritățile locale brăilene pot asigura la nivelul județului Brăila, la ora actuală, un număr de 1.000 locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina, dintre care 700 de locuri numai în municipiu, susțin reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Brăila într-un mesaj făcut public miercuri, 2 martie 2022.
Conform precizărilor oferite de Iulian Timofei, prefectul Județului Brăila, în mediul rural au fost asigurate 300 de locuri disponibile pentru cazarea refugiaților din Ucraina, în diferite Unități Administrativ Teritoriale, mult mai multe însă exprimându-și disponibilitatea dacă situația din viitor o va impune.
Pentru mediul rural vă pot spune că avem disponibile 300 de locuri de cazare pentru tot atâtea persoane. Toate aceste locații au fost verificate de către Prefectura Județului împreună cu ISU Brăila. În ce privește gradul de ocupare, toate cele 300 de locuri sunt în acest moment disponibile. Este vorba despre spații aparținând primăriilor din Unirea, Viziru, Măxineni, Făurei, Șuțești și Mircea Vodă, dar mai sunt și alte UAT-uri care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta.
De asemenea, Consiliul Județean, Primăria Brăila și Prefectura Brăila continuă procesul de identificare de noi locuri de cazare la nivelul UAT-urilor din județ. Vă mai pot spune că refugiații ucraineni se află în tranzit în județul nostru, în sensul că se cazează o zi, maxim două, după care își continuă deplasarea. Tuturor refugiaților, la nevoie, li se asigură servicii medicale prin grija DSP Brăila. De asemenea, li se poate asigura consiliere psihologică, religioasă, precum și translator.
”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.