Număr unic de telefon la care persoanele fizice/juridice, care au preluat în cazare refugiați ucraineni sau intenționează să o facă, vor notifica autoritățile!

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila (CJSU) a aprobat, în această dimineață, noi măsuri pentru organizarea, la nivelul județului Brăila, a campaniei de sprijin acordat refugiaților și persoanelor strămutate din Ucraina, în contextul conflictului militar din statul vecin.
Astfel, Primăria Municipiului Brăila a decis înființarea a două Puncte de primire a ajutoarelor umanitare destinate refugiaților:
· în incinta Căminului Culturtal din cartierul Chercea (strada Comuna din Paris);
· în incinta fostului liceu forestier „Constantin Brâncuși” (bulevardul Independenței).
Punctele de primire vor fi deservite de lucrători ai Primăriei Municipiului Brăila și ai Poliției Locale, în timp ce Consiliul Județean Brăila asigură alocarea fondurilor necesare pentru sprijinul acordat refugiaților și persoanelor strămutate din Ucraina, în contextul conflictului militar din statul vecin.
„Cetățenii care intenționează să ofere ajutoare sunt rugați să aibă în vedere ca acestea să fie alcătuite îndeosebi din BUNURI NEPERISABILE, produse de primă necesitate, îmbrăcăminte, produse de igienă personală etc. Ajutoarele centralizate la punctul de primire vor fi ulterior distribuite beneficiarilor, potrivit solicitărilor și nevoilor, de către lucrătorii instituțiilor cu atribuții în acest sens.
De asemenea, am solicitat primăriilor să prioritizeze spațiile de cazare imediat operabile în plan local, astfel încât în cazul unui posibil aflux de imigranți acesta să poată fi direcționat, în mod ordonat, către respectivele locații.”
, au informat reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Brăila într-un mesaj făcut public luni, 28 februarie 2022.

0731 232 773 – NUMĂR UNIC DE TELEFON la care persoanele fizice/juridice din județ care deja au preluat în cazare refugiați ucraineni sau intenționează să o facă, vor notifica autoritățile

„IMPORTANT! La nivelul CJCCI Brăila funcționează un NUMĂR UNIC DE TELEFON la care persoanele fizice/juridice din județ care deja au preluat în cazare refugiați ucraineni sau intenționează să o facă, vor notifica autoritățile, în vederea luării în evidență a acestor persoane de către instituțiile abilitate.
NUMĂRUL UNIC DE TELEFON: 0731 232 773”
, au mai spus reprezentanții Instituției Prefectului-Județul Brăila.
”Doar împreună, instituții, antreprenori, societate civilă, călăuziți de altruismul cerut de situația deosebită prin care trecem, putem oferi un ajutor neprețuit vecinilor loviți de război, dincolo de orice diferend istoric mai vechi sau mai nou. Toate instituțiile responsabile se află la post, acționând cu promptitudine, în conformitate cu atribuțiile ce le revin.”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.
„IMPORTANT! În continuare, persoanele fizice și juridice care, în contextul crizei umanitare menționate, sunt dispuse să dea o mână de ajutor sunt rugate SĂ COMPLETEZE FORMULARUL de la adresa umanitar.dsu@mai.gov.ro, pentru ca propunerea lor umanitară (ajutoare și cazare) să fie luată în evidența Guvernului României, în cadrul celulei de coordonare operațională a relației cu societatea civilă.”, au mai precizat reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Brăila.