A fost publicat Ghidul aferent acțiunii 4.1.1 „Investiții în activități productive”

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), prin Autoritatea de management pentru Programul Operațional Competitivitate, a publicat Ghidul „Investiții în activități productive”, ghid privind granturile de investiții pentru IMM-uri, versiunea consolidată în urma consultării publice.
Făcând referire la acest subiect, Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat public vineri, 18 februarie 2022, in mediul online: „Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat, astăzi, versiunea Ghidului aferent acțiunii 4.1.1 „Investiții în activități productive”, cu un buget de 358 de milioane de euro.
Acest program facilitează accesul firmelor românești la granturi de investiții de până la un milion de euro, cu o cofinanțare de numai 5% în cazul microîntreprinderilor.
Ne așteptăm să primim curând și decizia de aprobare a Comisiei Europene, estimând lansarea apelului în data de 21 martie, iar perioada de depunere a dosarelor va fi închisă în 25 martie.
Bugetul apelului este de 358 milioane euro și în această versiune am ținut seama de solicitările Comisiei Europene, dar și de cele ale mediului privat, cu care am avut consultări.”
Pentru cei interesați, Ghidul poate fi consultat aici: https://bit.ly/3uWU3Ko.