Parohia ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” a oferit daruri unor persoane nevoiaşe din Brăila

Joi, 17 februarie 2022, Parohia ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, din Municipiul Brăila, a organizat o activitate filantropică destinată persoanele nevoiaşe şi singure asistate în cadrul Adăpostului de noapte din orașul Brăila.
„Preoţii slujitori de la Parohia ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Brăila, însoțiți de câțiva consilieri parohiali și tineri voluntari, au oferit celor 50 de persoane găzduite pe timp de noapte în acest Adăpost o serie de articole vestimentare şi produse pentru igiena personală precum şi o masă caldă.
În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei instituţii de ocrotire socială din Brăila, preoţii au achiziţionat pentru asistaţi pijamele, bluze şi pantaloni de corp, căciuli, mănuşi, papuci, şosete, pături, cearceafuri de pat, feţe de pernă, lenjerii de pat, pilote, săpunuri, aparate de ras, pastă şi periuţe de dinţi, alcool sanitar şi detergent pentru spălat rufe.
Întrucât în cadrul centrului social sunt şi două persoane cu dizabilităţi locomotorii, au fost achiziţionate şi două cărucioare pentru nevoi speciale.”
, a precizat public preotul consilier Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

După ce a fost oferită masa de prânz celor 30 de copii din cadrul Centrului social „Sfântul Vasile cel Mare” din cadrul parohiei ”Sfinţii Arhangheli” din Brăila, au fost pregătite darurile care au fost transportate la Aşezământul de noapte, unde au fost predate celor în drept pentru a le oferi persoanelor asistate.

Potrivit precizărilor preotului Rareș Bucur, valoare ajutoarelor acordate de parohia brăileană a fost de 13.200 lei.
În ccea ce privește cantina, din cadrul parohiei ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”” din Brăila, în anul 2006, au fost demarate lucrările de construire a unei noi cantine care a fost finalizată şi sfinţită de ierarhul locului în anul 2010, în ajunul sărbătorii Sfinților Arhangheli, primind ca ocrotitor şi pe Sfântul Vasile cel Mare.
În prezent, beneficiarii cantinei sunt 30 de persoane nevoiaşe, în special copii, care zilnic primesc hrană caldă. Cantina dispune de două săli de mese, o bucătărie utilată, două magazii şi două grupuri sanitare.
În cadrul acestui centru social sunt desfăşurate și alte activităţi extraşcolare de tip after school, cu sprijinul unor profesori și învăţători voluntari din parohie.