„Târgul de Mărţişor” își va „deschide porțile” la Brăila

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila şi Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila organizează în perioada 16 februarie – 8 martie 2022, cea de-a doua ediție a „Târgului de Mărţişor”.
Această manifestare culturală vizează păstrarea și promovarea mărțișorului tradițional, simbol românesc inclus în lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității – UNESCO, cunoașterea semnificațiilor acestuia dar și respectarea tradițiilor noastre populare, în special de către tânăra generație și va fi continuată cu o conferință pe aceeași temă, organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, în intervalul 01-08 martie, cu participarea unui specialist în domeniu.
„Târgul de Mărţişor” prezintă publicului iubitor de frumos și autentic, produsele proprii realizate în „Atelierul de Revitalizare a Ţesăturilor Tradiţionale”, „Atelierul de ceramică” cât şi ale partenerilor dornici să se alăture acestui eveniment: Gianina Baciu -creator hand-made, Lavanda Bio Brăila (produse unicat din lavandă bio), Cosma Monica Gineta – creator hand-made, Honey Loriana (cu excepționalele produse gastronomice, preparate din mierea de albine autentic românească), Art Terapie Ces, Gradinița nr. 6 1Rază de Soare” Brăila și mulți alți invitați ai Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, în baza parteneriatelor de colaborare.
Evenimentul ce se va desfășura pe aleea pietonală din fața Galeriei de Artă – Piața Traian nr. 2 Brăila și online pe pagina de Facebook a organizatorului – Centrul.de.Creatie.Braila invită publicul vizitator să admire și totodată să aprecieze mărțișorul, sub diferitele lui forme, ca vestitor al primăverii și simbol al renașterii, fie pentru a fi dăruit cu drag sau purtat cu credință.