Primarul Dragomir: „ASTEPT REVENIREA LA VIAȚA NORMALĂ!”

Curtea Constituțională a României a constatat că este neconstituțională, în ansamblul său, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 192/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, se specifică în cadrul unui Comunicat de Presă emis de CCR în data de 15 februarie 2022. Cu alte cuvinte, între altele, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice este neconstituțională.
Ca urmare a acestei decizii a CCR, Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila, a reacționat imediat astăzi, printr-un mesaj public foarte concis referitor la acest subiect.
„Purtarea măștii în spațiile publice (pe stradă), la locul de muncă – ANULATĂ de Decizia Curții Constituționale a României! Ordonanța Guvernului 192/2020 – NECONSTITUȚIONALĂ! Logic, vor anula și toate amenzile!”, a spus Marian Dragomir.
Primarul Brăilei a mai ținut să sublinieze foarte clar faptul că așteaptă revenirea la o viață normală, fără restricții, enumerând chiar câteva dintre restricțiile ce ar vrea să fie eliminate: „Aștept și anularea măsurilor absurde privind restricțiile de circulație după ora 22.00; eliminarea certificatului verde sau cum se cheamă el, etc. ȘI ASTEPT REVENIREA LA VIAȚA NORMALĂ!”
Remarcându-se printr-o atitudine dură în ceea ce privește impunerea unor anumite restricții, primarul nu a ezitat nici de această dată să declare că: „Întotdeauna m-am opus măsurilor absurde de pe plan local, m-am luptat cu prefecți slugarnici, lipsiți de logică și bun simț, dar a trebuit să respect prevederile legale stabilite pe plan național atât… cât au fost în vigoare!
Azi, restricțiile abuzive încep să cadă una câte una!”

Foto Fb. Dragomir Viorel Marian