Internet gratuit în 11 locații din Municipiul Brăila. Află care sunt acestea!

Municipiul Brăila dispune, la ora actuală, de mai multe locații în care este asigurat acces gratuit la rețeaua de internet (Wi-Fi free). Acest lucru este posibil ca urmare a implementării de către administrația locală municipală a proiectului european WiFi4EU cu finanțare nerambursabilă.
Precizăm că proiectul WiFi4EU promovează accesul gratuit la conectivitate Wi-Fi pentru cetățeni în spațiile publice, inclusiv parcuri, piețe, clădiri publice, biblioteci, centre de sănătate și muzee din municipalitățile din întreaga Europă.
Inițiativa WiFi4EU oferă municipalităților din Uniunea Europeană posibilitatea de a aplica pentru vouchere în valoare de 15000 EUR. Voucherele sunt utilizate pentru a instala echipamente Wi-Fi în spații publice care nu sunt deja echipate cu un hotspot Wi-Fi gratuit.
Despre semnarea acestui proiect la nivelul Municipiului Brăila, primarul Viorel Marian Dragomir a anunțat încă din 2019, promisiunea de atunci devenind realitate acum.
În urma accesării acestui proiect european, la ora actuală, există în Brăila 11 locații unde au fost montate 20 de echipamente Wi-Fi cu internet gratuit.
Lista acestor locații, în care există Wi-Fi free, este următoarea:
· parc de joacă – Aleea Radu Negru;
· parc de joacă – Penny Milcov;
· parc de joacă – Mocheta, în spatele Grădiniței 47 – „Pinochio”;
· parc de joacă – Cinema „Unirea” (Milenium), Hipodrom;
· parc de joacă – Piața Vidin;
· parc de joacă – Școala Mihu Dragomir;
· parc Caporal Mușat;
· parc – Calea Galați intersecție cu Str. Griviței;
· Centrul de Informare Turistică;
· Zona dintre Bazinul Olimpic și Sala Polivalentă;
· Parc Monument – zonele Rondou și Orășelul Copiilor.
De asemenea, și Primăria Comunei Chiscani este una dintre primăriile din Județul Brăila care se poate lăuda cu accesarea proiectului WiFi4EU.