„Uniți în cuget și-n simțiri” – Spectacol dedicat sărbătoririi Unirii Principatelor Române

Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila în parteneriat cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila organizează în data de 20 ianuarie 2022, începând cu ora 18:00, la Casa Tineretului, evenimentul cultural intitulat „Uniți în cuget și-n simțiri”, prin care şi-au propus să marcheze împlinirea a 163 de ani de la înfăptuirea Unirii de la 1859, printr-un program artistic omagiant, spectaculos și impresionant.
Scopul evenimentului este conștientizarea și celebrarea importanței istorice deosebite a Unirii de la 1859, într-un mod artistic, încurajând totodată sentimentul de apartenență culturală a românilor.
Organizatorii au pregătit publicului un vast program artistic la care vor lua parte nume sonore ale peisajului cultural artistic brăilean, ce vor susţine momente artistice cu o mare încărcătură patriotică: Muzica Militara a Garnizoanei Brăila, sub conducerea muzicală a Lt. Raul Ionuț Badale, solistele Mădălina Duțu, Elena Chirvase, Maria Ciocan, Ansamblul de dansuri populare „Hora Măxinenilor” – coregraf Titica Ioniță, Ansamblul de dansuri populare al Palatului Copiilor Brăila – profesor coregraf Marius Epure.
Intrarea este liberă și se va face doar pe bază de invitații, în număr limitat (în vederea respectării legislației Covid în vigoare, la nivel local) cu titlu gratuit obținute de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.
Spectacolul se va desfăşura cu respectarea măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi în condiţii de siguranţă sanitară, accesul fiind gratuit în baza certificatului verde (dovada vaccinării aniti covid) sau dovada testului RT-PCR nu mai vechi de 72 ore, în condiţiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Culturii și Ministerul Sănătății, sau dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu Sars-CoV-2, conform Hotararii Nr. 76 din 30 septembrie 2021 privind stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.