Deputatul Popa (PNL): „Agricultorii români sunt foarte îngrijorați de creșterea explozivă a prețului îngrășămintelor chimice.”

„Agricultorii români sunt foarte îngrijorați de creșterea explozivă a prețului îngrășămintelor chimice.”, susține președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, în cadrul unui Comunicat de Presă emis în data de 18 ianuarie 2022.
„Anul trecut, pe timpul ăsta, îngrășămintele cu azot, spre exemplu, costau undeva la 1100lei/tonă, iar azi au ajuns la circa 4400lei/tonă. Dacă Ministerul Agriculturii nu va interveni urgent printr-o măsură concretă agricultorii vor avea o mare problemă, costurile la hectare vor fi aproape dublate, iar aceste costuri se vor regăsi în pâinea fiecărui român.”, a mai spus deputatul brăilean.
Alexandru Popa a mai subliniat faptul că, în calitate de deputat, intenționează să-i trimită o adresă oficială ministrului Agriculturii, social-democratul Adrian Ionuț Chesnoiu, pentru a-i atrage atenția asupra acestui subiect și a-i solicita să se implice pentru găsirea unei soluții urgente.
„Creșterea alarmantă a prețului îngrășămintelor afectează toți fermierii români, iar eu vin dintre ei, le cunosc situația, m-am angajat să le apăr interesele ca parlamentar și nu vreau să-i dezamăgesc. Dacă ministrul Agriculturii era un liberal cu siguranță mergeam și făceam lobby la el, dar deocamdată ministrul Agriculturii este de la PSD.
Văd că unii parlamentari se tot laudă cu ce a făcut PSD în agricultură, de parcă ar fi moșia PSD-ului. În acest caz, poate ne spun și ce a făcut PSD în problema prețului îngrășămintelor, în loc să vină cu tot felul de declarații populiste.
Să lase partea de propagandă politică pentru mai târziu, să găsească mai întâi o rezolvare în problema îngrășămintelor, fiindcă perioada de fertilizat începe în curând.
Le cer public parlamentarilor PSD de la Brăila și de asemenea, colegilor mei social-democrați din Comisia de Agricultură să facă lobby la domnul ministru Chesnoiu, ca să se ia măsuri urgente. Și aștept să ne anunțe public ce au făcut concret în acest sens. Pentru că pe noi toți, fermieri sau nu, ne interesează prețul pâinii.”, a mai declarat deputatul Alexandru Popa în cadrul aceluiași comunicat.