Cristian Pistol, directorul general al CNAIR: „Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă!”

„CNAIR este pregătită să intervină pe rețeaua rutieră”, ne asigură reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, acum în toiul iernii, când previziunile meteo nu sunt tocmai favorabile în întreaga țară.
„Luni, 10.01.2022, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, a condus ședinta comandamentului de iarnă în urma căreia s-au analizat toate măsurile necesare pentru menținerea circulației în condiții de siguranță pe rețeaua națională de drumuri și autostrăzi.”, au declarat astăzi reprezentanții CNAIR.
Potrivit aceleiași surse, directorul general al companiei a subliniat că instituția pe care o conduce este pregatită pentru a face față problemelor care se pot ivi în această iarnă pe rețeaua rutieră din țară: ”Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocurile necesare de sare, nisip, clorură de calciu, la care se adaugă mobilizarea în teren a utilajelor proprii. CNAIR a demonstrat că a înțeles valoarea prevenției și pregătirii.
Am încredere că vom trece cu bine peste această perioadă. Prioritatea noastră este protejarea vieții cetățenilor, pe lângă activitatea de întreținere și menținere a fiabilității rețelei rutiere. Nu trebuie să punem în pericol viața cetățenilor, motiv pentru care, în primul rând, trebuie să preîntâmpinăm situațiile riscante și să alocăm resursele necesare.”

Directorul CNAIR a mai ținut să transmită faptul că pe parcursul acestei ierni există și posibilitatea închiderii unor sectoare de drumuri, în anumite intervale de timp, atunci când situația o va impune, tocmai pentru a se evita punerea în pericol a participanților la trafic: „Trebuie să transmitem opiniei publice că, în cazul în care vom fi nevoiți să închidem sectoare de drumuri, această decizie va ține cont de siguranța cetățenilor. Experiența anilor trecuți ne arată că, deși au fost sectoare de drum pe care puteam să intervenim în continuare, viscolul, în special, reducea atât de mult vizibilitatea, încât deplasarea ar fi pus în pericol viețile participanților la trafic. Din aceste motive, a fost nevoie să închidem circulația până când fenomenele meteo au încetat, fiindcă intervențiile, în anumite condiții, nu-și mai ating scopul.”
În plus, conducătorii auto au fost atenționați să nu încerce să circule pe drumurile ce vor fi închise, chiar dacă pe acestea, în același timp vor lucra utilajele CNAIR. „Vreau să transmit șoferilor că, dacă văd utilajele CNAIR acționând pe porțiuni de drum închise, nu înseamnă că pe acolo pot circula și ei cu propriile vehicule, acestea neavând caracteristicile specifice utilajelor de deszăpezire.”, a mai explicat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Sursă foto: Fb. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere