Informații privind regimul intrării în Bulgaria, începând cu data de 7 ianuarie 2022

În atenția cetățenilor români care doresc să călătorească în Bulgaria. Începând cu data de 7 ianuarie 2022, România a fost introdusă pe lista verde a autorităților bulgare, potrivit clasificării pe zone a statelor de sosire a persoanelor care intenționează să intre pe teritoriul Republicii Bulgaria.
Ca urmare a acestui lucru, conform precizărilor reprezentanților Ambasadei României în Republica Bulgaria, începând de astăzi, regimul intrării în Bulgaria pentru cetățenii români care sosesc din România (zona verde) se va face prin prezentarea la alegere a:
• certificatului digital UE care atestă vaccinarea COVID-19;
• certificatului digital UE care atestă vindecarea de COVID-19;
• certificatului digital UE care atestă rezultatul negativ la testarea pentru COVID-19 – testare PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau testare antigen RAT (nu mai vechi de 48 de ore).
Potrivit sursei citate anterior „Cetățenii români care sosesc din România (zona verde) și care nu pot prezenta la intrarea în Bulgaria niciunul din cele trei categorii de certificate digitale UE pentru COVID vor fi carantinați pentru 10 zile la domiciliul sau la locația la care au declarat că vor locui.”