99 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.380 lei, aplicate în numai câteva zile de polițiștii locali rutieri brăileni

În perioada 21–28.12.2021, Poliţia Locală Brăila a acţionat pe raza Municipiului Brăila, în conformitate cu competenţele conferite de Legea nr. 155/2010. Poliţiştii locali au constatat şi aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 47.080 lei.
Pe lângă activităţile preventive, poliţiştii locali rutieri brăileni au aplicat 99 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.380 lei şi au fost aplicate 125 puncte de penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind oprirea, staţionarea şi accesul interzis au fost aplicate 59 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.975 lei şi au fost aplicate 125 puncte penalizare conform O.U.G. nr. 195/2002Rep.
Astfel, o persoană din Brăila a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că în timp ce conducea un autovehicul, a oprit voluntar pe o trecere pentru pietoni.
O altă persoană, tot din Brăila, a primit din partea polițiștilor locali rutieri, o amendă în valoare de 435 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus un autovehicul pe un sector de drum public semnalizat cu indicatorul rutier „accesul interzis”.
Pentru nerespectarea normelor rutiere privind circulația autovehiculelor numai pe sectoarele de drum pe care le este permis accesul şi pentru nerespectarea normele referitoare la masele totale maxime autorizate şi admise, a fost aplicată o sancţiune contravenţională unei persoane din localitatea Băneasa, jud. Constanța, în valoare de 290 lei şi 2 puncte penalizare pentru că a condus un ansamblu de vehicule format din cap tractor și semiremorcă pe un sector de drum semnalizat cu indicator rutier „accesul interzis vehiculelor cu masa mai mare de 3,5t”.
Pentru nerespectarea normelor rutiere prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 Rep. de către conducătorii de vehicule cu tracţiune animală, a fost aplicată unui brăilean o sancţiune contravenţională în valoare de 1.305 lei pentru că, în timp ce conducea un astfel de vehicul cu tracţiune animală, s-a deplasat în municipiu, deplasarea cu acest tip de vehicul fiind interzisă pe străzile orașului Brăila.
De asemenea, în perioada analizată, conform Legii nr. 421/2002, sunt în termenul somaţiei legale 8 vehicule. Dacă după expirarea termenului somaţiei nu se vor ridica de pe domeniul public, se vor aplica prevederile Legii nr. 421/2002, respectiv se vor valorifica în condiţiile legii mai sus-menţionată, intrând în patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Brăila.
Totodată, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr. 721/2019, privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de administrare a parcărilor publice din Municipiului Brăila, au fost aplicate 22 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 3.100 lei.
În același interval de timp, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Brăila nr.5/2003, privind circulaţia şi staţionarea autovehiculelor pe trotuare, împiedicând circulaţia pietonilor, pe scuaruri, în alveole şi în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap marcate şi semnalizate corespunzător, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 1.700 lei.