„Autori de haiku din România”, raft tematic la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila

La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, în cadrul Secției de Împrumut Carte pentru Adulți, a fost înființat un raft tematic intitulat „Autori de haiku din România”, prin bunăvoința dlui Corneliu Traian Atanasiu.
Conform informațiilor publice oferite de reprezentanții bibliotecii brăilene „pentru reușita proiectului au dat o mână de ajutor Veronica Teodoru și Mona Gheorghe, membre ale grupului de ucenici în lumea poemelor japoneze și bibliotecara Camelia Aurelia Cherciu, coordonatoarea atelierului „Kagami” din cadrul bibliotecii.”
Precizăm faptul că dl. Corneliu Traian Atanasiu este cunoscut pentru inițierea unei campanii naționale de promovare a acestui gen literar, haiku.


Astăzi, poezia haiku este cea mai populară formă din Japonia, dar este foarte cunoscută și în afara ei, luând amploare și în rândul poeților români contemporani. Haiku-urile trebuie să conțină cel puțin o imagine sau un cuvânt care să exprime anotimpul (kigo) în care acesta a fost scris. De obicei, subiectele se referă la natură, plante, flori, insecte, etc. Cel mai cunoscut haijin, pe plan mondial, este Matsuo Bashō, cel care a impus haiku-ul clasic prin cartea sa, „Drumul îngust spre îndepărtatul nord”.