Deputatul Alexandru Popa s-a ținut de cuvânt! Indemnizația sa de parlamentar a cheltuit-o în gesturi caritabile

Președintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, s-a ținut de cuvânt atunci când a promis, în octombrie 2021, că își va folosi propria indemnizație de parlamentar în scopuri caritabile.
„În luna octombrie am anunțat că am decis ca până la finalul mandatului meu de parlamentar să îmi folosesc indemnizația pentru acte de caritate. Nu sunt unul dintre cei care au vrut să ajungă în Parlament pentru banii primiți ca indemnizație, nu m-am dus acolo ca să dorm în bancă pe bani mulți. Am mai anunțat că voi comunica periodic în ce mod am folosit sumele respective, pentru ca totul să fie transparent.”, a spus deputatul brăilean în cuprinsul unui Comunicat de Presă emis în data de 6 decembrie 2021.
În plină zi de sărbătoare, Sfântul Nicolae, Alexandru Popa a dăruit unor copii, din câteva localități brăilene, daruri ce au fost primite cu mare bucurie: „Astăzi vreau să anunț că prima „investiție” pe care am făcut-o cu banii primiți ca indemnizație constă în achiziționarea de produse alimentare și dulciuri oferite de Moș Nicolae unor copii ce provin din familii sărace. Mai exact, am făcut circa 600 de pachete care au fost oferite în week-end ca dar de Moș Nicolae unor copii din localitățile Mircea Vodă, Ulmu și Viziru.
Și ca să nu existe niciun fel de dubii, precizez că singurul criteriu care a contat atunci când s-au stabilit beneficiarii acestor daruri a fost legat de situația financiară dificilă a familiei respective.”
Deputatul PNL a mai promis că la finele acestei luni, alte daruri vor pleca către alți copii, de Moș Crăciun: „De asemenea, am de gând ca la finele acestei luni să ofer câteva sute de cadouri de Moș Crăciun copiilor ce provin din familii sărace din alte localități din județ. Dar despre acest lucru voi comunica mai multe informații după ce voi împărți și acele cadouri.
După cum am precizat deja, țin legătura cu primarii din județ și i-am rugat să-mi semnaleze cazurile sociale mai deosebite care există pe raza localităților respective.
În urma informațiilor pe care le primesc, în fiecare lună voi decide cine va beneficia de ajutorul pe care îl ofer și în ce formă va veni acesta, dacă va consta în bani, în îmbrăcăminte și rechizite pentru copii, materiale de construcții pentru repararea sau construcția unei case, etc., în funcție de necesități. Deja am o listă cu astfel de cazuri sociale din care să aleg în lunile următoare.
Sunt foarte mulți cei care au nevoie de ajutor și știu că nu-i voi putea ajuta pe toți, dar atât cât pot, voi întinde o mână unora dintre ei, cu speranța că se vor găsi și alții care să facă același lucru, inclusiv printre parlamentarii brăileni.”