Activitate social-filantropică la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Brăila

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin Protopopiatul Brăila, organizează în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al Municipiului Brăila, diferite activităţi pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice, îndreptate către familiile cu posibilităţi materiale reduse şi cu mulţi copii, persoanele nevoiaşe, unităţile medicale şi centrele de ocrotire socială.
Joi, 2 decembrie 2021, Parohia ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, din Muncipiul Brăila a desfăşurat o nouă activitate social-filantropică la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Brăila.

În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, preoţii de la această parohie brăileană au achiziţionat un ecograf performant, un aparat cardio-respirator pentru ventilaţie invazivă și non invazivă cu debitmetru şi alte componente, precum şi standuri speciale pentru poziţionarea aparaturii medicale.
De asemenea, pentru copiii nou-născuţi cu posibilităţi materiale reduse au fost achiziţionate 25 de trusouri conţinând piese vestimentare precum: bady, pantaloni, bluze, scutece, costumașe, căciuli, pături și șervețele umede.
Valoarea acestor dispozitive medicale şi a celorlalte daruri oferite astăzi este de 40.000 lei.”
, a precizat public părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Conform sursei citate, preotul paroh Ştefan Stan împreună cu cei implicați în activitatea social-filantropică de joi au predat aparatura medicală cu toate accesoriile necesare persoanelor desemnate din cadrul instituției spitaliceşti, iar pe lângă echipamentele medicale achiziţionate special şi celelalte daruri donate acestui spital au fost oferite iconiţe şi cărți de rugăciune personalului medical şi mamelor internate.
„Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila se află într-o frumoasă colaborare cu mai multe parohii din Brăila, această colaborare fiind benefică pacientelor și copiilor internați în acest spital, precum și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea în această unitate medicală cu mare dăruire.”, a mai spus preotul Rareş Bucur.