Mesajul europarlamentarului umanist Maria Grapini adresat prim-ministrului Nicolae Ciucă

Europarlamentarul umanist Maria Grapini a adresat miercuri, 25 noiembrie 2021, un mesaj public noului prim-ministru, liberalul Nicolae Ciucă.
„Avem Guvern și sper să fie al tuturor românilor! Cer noului guvern să se gândească la oameni, întotdeauna, când întreprinde ceva!
Domnule Prim-ministru, sper să înțelegeți că trebuie schimbată total strategia pe sănătate! România și românii nu au nevoie de garduri, de presiuni nejustificate și neproporționale cu situația din țară! Românii au nevoie de încredere în cei care iau măsuri, asigură medicamente pentru toate bolile pe care le au cetățenii, testarea gratuită și libera circulație bazată și pe testare, nu numai pe baza certificatului de vaccinare! Românii au nevoie de creșterea veniturilor pentru a face față costurilor zilnice!”
În mesajul său, europarlamentarul Grapini a atras atenția și asupra dezvoltării mediului economic: „Mediul economic are nevoie de măsuri concrete de sprijin pentru dezvoltarea locurilor de muncă! Doi ani au fost luate măsuri haotice, contradictorii, prost explicate, a fost blocată economia prin blocarea tuturor programelor de finanțare și românii au ajuns la cel mai jos nivel de încredere în guvernanți, sunt speriați, stresați de faptul că nu știu ce va fi! Aveți obligația dată de jurământul depus să schimbați starea românilor atât materială, cât și psihică! Aveți obligația să recuperați banii, și sunt mulți, de la cei care au cheltuit necuvenit, ineficient sau nelegal bani din bugetul țării! Arătați că puteți să faceți bine românilor!”
În finalul mesajului său, europarlamentarul umanist a amintit și despre transparența decizițională: „Creșteți transparența în tot ceea ce faceți, consultați-vă cu partenerii sociali care știu bine ce e de făcut în fiecare sector! Vă doresc succes, dar nu uitați că toleranța românilor la proasta guvernare e la cote minime!”