Sfinţirea bisericii din localitatea Berleşti, însoțită de momente de bucurie şi de profundă simţire duhovnicească

Credincioşii din localitatea Berleşti, din judeţul Brăila, au trăit în data de 17 octombrie 2021, momente de bucurie şi de profundă simţire duhovnicească prin participarea la sfinţirea bisericii parohiale închinată Sfântului Ierarh Nicolae, susține părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la momentul trecerii moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi, Biserica din Berleşti a primit ca al doilea hram această sărbătoarea eparhială.
Slujba de sfinţire a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa ctitorilor, autorităţilor locale, precum şi a credincioşilor din localitatea Berleşti, dar şi din alte localități, persoane venite special pentru a participa la acest eveniment.
Ierarhul Dunării de Jos a mai ţinut și un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile duhovniceşti ale sfinţirii bisericii şi a evidenţiat lucrarea deosebită realizată de preoţi la această parohie, sprijiniţi de fiii satului şi bunii credincioşi din zonă. După slujba de sfinţire, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în biserica acestei localităţi, ne-a mai informat preotul Rareş Bucur.
În plus, copii din cadrul Parohiei Perişoru, îmbrăcați în costume tradiţionale româneşti, au susţinut un program cultural ce a constat în interpretarea de cântece religioase şi patriotice.
De la Berleşti, Părintele Arhiepiscop Casian a mers la biserica din localitatea Târlele Filiu unde a săvârşit un Parastas pentru părintele arhimandrit Dometie Manolache şi pentru toţi cei din neamul său, trecuţi la Domnul, după care a binecuvântat-o la casa ei pe doamna Elena Bădiceanu, verişoară primară a părintelui Dometie, în vârstă de 92 de ani.
La plecare, ierarhul locului a vizitat Casa memorială a părintelui arhimandrit Dometie Manolache (1937 – 1975), unde a săvârşit o slujbă de pomenire.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos