Francisk Chiriac, președintele CJ Brăila: „Există șanse destul de mari ca PNDL să se reia!”

Francisk Iulian Chiriac, președintele Consiliului Județean Brăila, a susținut joi, 9 septembrie 2021, într-un mesaj public, faptul că există șanse destul de mari ca Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) să se reia.
„Printre toate veștile rele din ultimul timp, scumpiri în toate domeniile, criza politică și deprecierea leului față de euro… am primit, oarecum, și o veste bună. Există șanse destul de mari ca Programul PNDL să se reia.”, a spus președintele CJ Brăila.
În plus, Chiriac, după efectuarea unor vizite în mai multe localități din Județul Brăila, a mai precizat că acest program a constituit subiectul discuțiilor sale cu primarii mai multor comune brăilene, unde finanțările, ce urmează a reveni în urma aplicării acestui program, sunt deja așteptate dacă acesta se va materializa: „Am discutat acest aspect cu primarii din comunele Ciocile, Roșiori și Dudești, localități în care am ajuns astăzi. Edilii sunt pregătiți cu proiecte, trebuie doar să primească finanțarea… dacă acest program se va concretiza.”
În finalul mesajului său, președintele CJ Brăila a mai declarat: „În ceea ce privește partea de cofinanțare, am vizitat atât la Dudești cât și la Ciocile zonele de investiții. Mai exact centru multifuncțional, respectiv școala, care va trece prin reparații majore (acoperiș) și terenul de sport. Împreună cu cei trei edili am pus la punct și câteva proiecte pentru anul viitor, în speranța că vom avea un buget care să ne permită să continuăm dezvoltarea zonelor rurale.”

Foto Fb. Francisk Iulian Chiriac