Un bărbat înarmat cu un cuțit tip baionetă, ce „dirija” traficul într-o intersecție, imobilizat de un jandarm aflat în drum spre serviciu

Curajul și profesionalismul și-au spus cuvântul, încă o dată, într-o acțiune spontană de imobilizare a unui brăilean ce, înarmat cu un cuțit cu lamă de 20 de cm, „dirija” traficul rutier într-o intersecție din municipiul Brăila.
„Bărbat cu un cuțit asupra sa, imobilizat în mijlocul intersecției de un jandarm ce se afla în drum spre serviciu. „Stai pe loc!”, a strigat plt. adj. Netușan Florin, iar în următoarea clipă un bărbat a fost pus la pământ și imobilizat. Deși scena pare ruptă din filmele de acțiune, vă spunem că s-a întâmplat în municipiul Brăila, joi seară, 26 august a.c.”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila (I.J.J. Brăila) într-un mesaj public, din data de 27 august 2021.
„În jurul orei 21:10, în mijlocul intersecției Bulevardului Dorobanți cu Calea Galați, un bărbat ce avea la brâu un cuțit tip baionetă “dirija” traficul rutier, pentru a-și ajuta rudele numeroase să traverseze strada. Printre mașinile oprite în intersecție s-a aflat și cea a colegului nostru, plt. adj. Netușan Florin. Acesta se îndrepta spre serviciu, urmând să intre în tură de noapte.”, au relatat mai departe reprezentanții Jandarmeriei Brăila.
Cum a decurs acțiunea și care a fost finalul, aflăm din aceeași sursă: „După ce a coborât din mașină, experiența și pregătirea profesională au făcut diferența: s-a apropiat rapid de individ, a strigat “Stai pe loc!”, după care l-a deposedat de cuțit și imobilizat pe bărbat. A sunat imediat după ajutor. În sprijin au sosit jandarmii aflați în serviciu și polițiștii.
Atât cuțitul tip baionetă, cu o lungime totală de 20 de centimetri, cât și individul au fost predați unui echipaj de poliție, pentru luarea măsurilor legale. Jandarmeria, cu siguranță pentru fiecare!”
.

Foto Fb. Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila