Pompierii români salvatori, în misiune internațională în ajutorul pompierilor din Grecia!

Vineri, 6 august 2021, un convoi format din peste 100 de pompieri români salvatori, dotați cu tehnică și echipamente de intervenție a plecat în Grecia pentru a-i sprijini pe pompierii eleni, în lupta cu incendiile de vegetație care au pus stăpânire pe teritoriul grecesc, țara noastră participând pentru prima dată la o astfel de misiune internațională.
Sprijinul internațional pe care România îl acordă autorităților din Grecia s-a realizat în baza solicitării de asistență internațională, formulată de guvernul elen prin Mecanismul European de Protecție Civilă. Modulul de intervenție este reprezentat de pompieri salvatori delegați din mai multe județe, precum AG, AB, HD, BH, SJ, DB, DJ, TR, CL, BZ, BV, PH dar și din partea ISU B-IF, USISU, IGSU.
Cu acest prilej, președintele României, Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu cât și ministrul Lucian Nicolae Bode au transmis salvatorilor cuvinte de încurajare, mulțumiri pentru promptitudinea avută în scopul sprijinirii colegilor lor eleni și, nu în ultimul rând, mult succes în misiune.
Misiunea pompierilor români va dura 10 zile, cu posibilitatea de prelungire, în situația în care autoritățile elene vor solicita acest lucru.

Foto Fb. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă