Rata de promovare a concursului național de titularizare în 2021, la Brăila, este 77,58%

77,58% este rata de promovare a concursului național de titularizare – sesiunea 2021 Județul Brăila (după soluționarea contestațiilor), a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Brăila (ISJ Brăila), într-un comunicat de presă făcut public marți,3 august 2021.
Sursa citată mai precizează faptul că în centrele de evaluare au fost notate 348 de lucrări, întrucât: 36 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei; niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă sau tentative de fraudă; nicio lucrare nu a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei.
Anul acesta, numărul total al contestațiilor depuse a fost de 103, iar situația finală, după contestații, este următoarea: 138 de candidați au obținut note între 7 și 9,99, restul obținând note sub 7 (șapte).
Precizăm că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
ISJ Brăila mai precizează că repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 4-5 august 2021.
Detalii suplimentare sunt disponibile atât pe site-ul http://titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 august, rezultatele finale, cât și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brăila https://www.isjbraila.ro.