Copii din Șuțești și Mohreanu în ”Tabăra de o zi”, desfășurată în cadrul taberelor de vară organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos

Centrul misionar-catehetic din cadrul Parohiei Ianca 1, județul Brăila, potrivit programului eparhial de tabere pentru copii și tineri, a desfășurat joi, 22 iulie 2021, o activitate recreativă pentru mai mulți copii din localitatea Șuțești, ca urmare a unei deosebite colaborări dintre Parohia Ianca 1, Primăria Șuțești și Mănăstirea Lacu Sărat.
Programul taberei a debutat cu vizitarea Mănăstirii “Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, din Stațiunea balneoclimaterică Lacu Sărat.
„După o scurtă rugăciune în bisericuța de lemn a vetrei monahale brăilene, copiii au fost primiți de maica stareță și au avut prilejul de a vizita Muzeul etnografic al mănăstirii, reamenajat în ultimii anii cu multe și diverse obiecte tradiționale românești.
Tinerii s-au putut bucura astfel de dragostea și primirea călduroasă a vrednicelor maici și au descoperit vechile obiceiuri și deprinderi din viața țăranului român. Monahia Iustina, în calitate de colecționar și ghid al mănăstirii, a fost cea care i-a îndrumat pe copii în descoperirea acestor comori autentice ale zestrei poporului nostru.”, a spus părintele consilier Rareș Bucur, purtător de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.
În continuare, mai precizează preotul Bucur, tinerii au primit o masă caldă la Așezământul social-catehetic parohial “Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea brăileană Ianca și, sub coordonarea preotului paroh Cristian Cosmin Ion și a unor cadre didactice, s-au relaxat prin diferite jocuri, cântece și foarte multă voie bună.

Tabără de o zi și pentru 15 copii din Parohia Mohreanu

Tot joi, 22 iulie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, alți 15 elevi de gimnaziu, dar din Parohia Mohreanu, județul Brăila, au participat, de asemenea, la ”Tabăra de o zi”, desfășurată în cadrul taberelor de vară organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Cu acest prilej, acești copii au avut bucuria de a vizita câteva biserici reprezentative din Municipiul Brăila (Catedrala ”Nașterea Domnului”, Biserica ”Buna Vestire” și Biserica ”Sfinții Arhangheli”).
„În continuarea programului dedicat acestei zile, în Grădina Mare a Brăilei, împreună cu preotul Simeon Sică și antrenați de câțiva voluntari, copiii au participat la diferite jocuri de socializare.
La întoarcerea spre casă, tinerii participanți au avut bucuria de a face un popas la cunoscuta biserică a mănăstirii ”Sfântul Pantelimon” din stațiunea Lacu Sărat, mulțumindu-I lui Dumnezeu pentru această zi minunată.”, a mai declarat părintele consilier Rareș Bucur.

Foto Fb. Arhiepiscopia Dunării de Jos