Ministrul Transporturilor și Infrastructurii: „Mă voi lupta în continuare să obțin alocări cât mai mari pentru lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere”

„Peste 100% absorbție din fondurile de întreținere a infrastructurii rutiere, pentru primele 6 luni din 2021.”, a declarat joi, 15 iulie 2021, ministrul Cătălin Drulă într-o postare publică pe Facebook.
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a mai spus că, doar în prima jumătate a acestui an, compania de drumuri a folosit 60% din totalul fondurilor alocate pe anul 2021 pentru întreținerea infrastructurii rutiere.

„Astfel, din cele 617 milioane de lei alocate de la bugetul de stat, CNAIR a utilizat din ianuarie până în iunie, inclusiv, 373 de milioane de lei, în condițiile unui prim semestru din 2021 extrem de ploios, care a temperat ritmul asfaltărilor. Pentru că reparațiile vor continua într-un ritm accelerat anul acesta, vom cere suplimentarea de la buget a fondurilor pentru întreținerea infrastructurii. Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri vor și pot să facă mai mult.”

Cătălin Drulă

În ceea ce privește covoarele asfaltice de pe drumurile țării, ministrul a ținut să puncteze faptul că: „O parte importantă din lucrările de întreținere o constituie covoarele asfaltice. Așadar, CNAIR a folosit 178 de milioane de lei în acest scop, adică 107% din fondurile alocate în prima jumătate a lui 2021 pentru această categorie. Mai bine de 520 de km de drumuri au fost deja asfaltați, din totalul de peste o mie prevăzuți pentru anul acesta.
Întreținerea infrastructurii rutiere este la fel de importantă precum construirea de noi drumuri și autostrăzi. Dacă nu păstrăm în stare bună ce avem, va trebui să plătim asta cu vârf și îndesat pe viitor. Pe scurt, ideea e simplă: întreținem acum ca să nu reabilităm la anul.”
În finalul mesajului său, ministrul Transporturilor și Infrastructurii a mai spus că: „Chiar dacă avem în 2021 cu 10% mai mulți bani față de anul trecut pentru întreținerea drumurilor, necesarul pentru repararea celor peste 9.000 de km cu durata de viață depășită ar fi de 12 miliarde de lei. De aceea mă voi lupta în continuare să obțin alocări cât mai mari pentru lucrările de întreținere a infrastructurii rutiere.”

Foto Fb. Cătălin Drulă