Europarlamentarul Corina Crețu: „Fondurile europene sunt bani publici și menirea lor e să facă mai bună viața tuturor cetățenilor”

„Fondurile europene sunt bani publici și menirea lor e să facă mai bună viața tuturor cetățenilor. Voi cere săptămâna viitoare, în Parlamentul European, transparentizarea situației privind folosirea banilor europeni pentru perioada 2021-2027.”, a declarat public duminică, 11 iulie 2021, europarlamentarul Corina Crețu, membru al Comisiei pentru control bugetar (CONT) și al celei pentru dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European.
„În 2015, în pregătirea programelor realizate prin fonduri europene după 2020, am înființat Grupul pentru simplificarea accesului la fonduri europene și reducerea birocrației.
Parlamentul European a adoptat 80 de măsuri de simplificare pentru perioada 2021-2027, înțelegând importanța existenței unui singur set de reguli pentru programele UE, ghiduri clare de orientare pentru fondurile de coeziune și subsidiaritate autentică: autoritățile naționale, locale și regionale trebuie să beneficieze de mai multe responsabilități.”
, a mai spus fostul Comisar European pentru Politică Regională (2014-2019) Corina Crețu.
În plus, europarlamentarul Crețu a punctat în mesajul său și despre Fondurile de Coeziune: „Din păcate, nimeni nu mai vorbește despre Fondurile de Coeziune, 30 de miliarde de euro pe care România le putea accesa începând cu data de 1 Iulie, iar miniștrii din Guvernul României sunt prea ocupați cu luptele lor interne de partid pentru a informa beneficiarii în legătură cu stadiul negocierilor Programelor Operaționale pentru perioada 2021-2027, care a început cu mari întârzieri. Ca să nu mai spun de rata de absorbție a programelor 2014-2020… Plus PNRR.
Nu știm cum evoluează analiza acestuia pentru România, dar sper sincer ca acesta să fie adoptat măcar în septembrie. Fiecare zi care trece înseamnă scurtarea perioadei de realizare a proiectelor care ar putea îmbunătăți in mod real viața oamenilor.”

Foto Fb. Corina Cretu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s