Generalul de brigadă Vasile Ionescu a fost trecut în rezervă

La data de 01 iulie 2021, în baza decretului președintelui României, Klaus-Werner Iohannis, generalul de brigadă Vasile Ionescu a fost trecut în rezervă.
Comandant al Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” și al garnizoanei Brăila, a ocupat de-a lungul carierei diverse funcții în structuri din arma geniu la toate nivelurile ierarhice.
În ultima perioadă a carierei sale, generalul de brigadă Vasile Ionescu a asigurat îndeplinirea atribuțiilor funcției de locțiitor al șefului de stat major pentru operații la Comandamentul Corpului Multinațional Sud-Est din Statul Major al Forțelor Terestre.
Pregătirea sa militară cuprinde: Școala Militară de Ofițeri Activi de Geniu; Construcții și Căi Ferate „Panait Donici”, arma geniu; Facultatea de Comandă și Stat Major, specialitatea conducere interarme; Curs postuniversitar de perfecționare în conducere Forțe Terestre; Curs postuniversitar de perfecționare în conducere strategic (nivel JOINT). Generalul de brigadă a obținut titlul de doctor în științe militare și informații în cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, în anul 2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s