Ionuț Săndel Balaban: „Dacă nu ești în folosul cetățeanului, nu ai ce căuta în politică!”

Ionuț Săndel Balaban este candidat la funcția de consilier local municipal din partea Partidului Verde filiala Brăila. După cum se prezintă singur, Ionuț este un tânăr în vârstă de 36 de ani, absolvent al Conservatorului și care a predat în învățământ o perioadă de 6 ani. Domnia sa a fost, de asemenea, manager al Filarmonicii „Lyra” iar la ora actuală este liber profesionist. În prezent, s-a înscris în cursa electorală deoarece a decis să se implice mai mult în ceea ce înseamnă administrație publică locală și administrația în folosul cetațeanului.

Redactor: Ce anume v-a determinat să faceți acest pas, trecând de la cultură la politică?
Ionuț Săndel Balaban: În decursul, să zic așa, a unei nu foarte mari experințe pe care o am, m-am lovit de diferite probleme ale organizării activităților, și implicit ale oamenilor, și am decis că este momentul să schimb un pic modul de acțiune. Să devin mai implicat, să vin cu idei mai active.

Redactor: Ne-ați putea expune câteva dintre aceste idei?
Ionuț Săndel Balaban: În primul rând, dacă e să ne legăm de politica Partidului Verde, acesta își propune să simplifice politica la nivel local, în primul rând, adică mai puțină politică și mai multă acțiune în folosul cetățeanului. Pentru că avem obiceiul să vorbim mult și să propunem multe, să promitem multe proiecte, multe realizări, și să nu realizăm în mare parte mai nimic, căutând motive. Această politică a căutării motivelor este una greșită. Eu merg pe varianta unei politici active prin care căutăm soluții pentru dezvoltare, în toate domeniile. Este sigur că prin colaborare, indiferent de natura culorii politice sau a funcțiilor, prin colaborare și printr-un interes comun al persoanelor, al beneficiarilor, soluții există. Trebuie doar să ne implicăm și să acționăm.

Redactor: Ați viza în mod special domeniul cultural, sau toate domeniile?
Ionuț Săndel Balaban: Acum… știți cum este situația. Toată lumea promite că va face și e absurd să promiți așa ceva în calitate de consilier. Este o funcție care nu-ți oferă posibilitate maximă de acțiune. Nici la nivel de primar nu ai posibilitate maximă de acțiune, nu ești atot-decizional. Cei care promit că vor face, vor drege, să se uite în decursul timpului care s-a scurs peste orașul nostru și să vadă realizările. S-au promis multe și s-au făcut foarte puține lucruri. E absurd să promitem că vom face de toate, în toate domeniile. Nu. Vom face câte puțin din fiecare, dar ca omul să simtă acest lucru în folosul lui, și aici, plecând de la partea de sănătate, partea de infrastructură, partea de locuri de muncă. Dacă omul are un loc de muncă și are serviciile asigurate, atunci va avea și posibilitatea să meargă să se ocupe în timpul liber și de partea de cultură. Dacă va avea unde să se recreeze, în spații curate, în aer curat, spații verzi, săli de spectacole, atunci și acțiunea culturală și turistică va fi, la rândul ei, benefică tot societății în care trăim.

Redactor: Ce i-ar trebui cel mai mult Brăilei, după părerea dvs.?
Ionuț Săndel Balaban: Investiții. Investiții și aceste investiții se pot realiza foarte ușor, pentru că suntem într-un context european în care toată lumea ne roagă cu bani pe masă. Noi doar trebuie să facem niște justificări corecte și să cheltuim niște bani corecți, și să fim sinceri în ceea ce spunem despre nevoile localității noastre. Să nu spunem că avem nevoie de anumite investiții pe care, ulterior, să le lăsăm neutilizate doar pentru a atrage niște fonduri. Nu! Trebuie să identificăm real necesitățile orașului nostru și să ne axăm pe aceste investiții pentru care există finanțare în toate domeniile.

Redactor: Care este scopul final al acțiunii dvs. politice?
Ionuț Săndel Balaban: Mă interesează să vin cu un sprijin în tot ceea ce înseamnă proiecte la nivel local, un sprijin activ, un sprijin cu soluții în care beneficiarul să fie populația orașului, în toate domeniile, pe toate planurile. Deci eu militez pentru o politică în folosul cetățeanului, pentru că pentru această funcție suntem aleși la nivel de conducere. Nu suntem aleși acolo decât de către cetățeni. Dacă nu ești în folosul cetățeanului, nu ai ce căuta în politică.

Redactor: Vă mulțumim!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s