Prefectul Cătălin Boboc: „Vești bune de la Guvern!”

tramvai, transport

„Toți elevii din România vor beneficia de transport gratuit pentru a ajunge la școală!”, susține Cătălin Boboc, prefectul Județului Brăila într-o postare publică.
„Guvernul Orban a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor să circule doar în baza carnetului de note, fără să mai fie nevoiți să plătească bilet sau abonament.”, precizează prefectul Județului Brăila.
Tot domnia sa mai informează brăilenii de faptul că „elevii școlarizați vor beneficia de gratuitate pe toate tipurile de transport (local, județean, interjudețean, rutier, naval, feroviar și metrou). Proiectul prevede ca transportul local să fie gratuit pentru elevi pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru elevii care fac naveta, de la domiciliu la școală, transportul va fi gratuit pe parcursul anului școlar.”
Referindu-se la bani, Cătălin Boboc, Prefectul Județului Brăila, susține că: „decontul acestor documente se va face direct între trasportatori și autoritățile statului direct responsabile.”
„Fiecare copil al României are dreptul la educație”, este convinsă și Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării. „Unul dintre obiectivele Ministerului Educației și Cercetării este acela de a asigura accesul echitabil și nediscriminatoriu la o educație de calitate a tuturor elevilor din România. Acest lucru presupune, cu necesitate, măsuri rapide și coerente de intervenție integrată pentru diminuarea riscului de excluziune și de abandon școlar”, mai consideră ministrul Educației și Cercetării.
Mai multe detalii despre acest subiect cei interesați pot găsi AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s