„Ziua Eroilor”, cinstită de autorități brăilene în plină stare de alertă!

Ziua Eroilor, Cimitirul Municipal Sf Constantin, 2020 (2)

„Ziua Eroilor”, aniversată astăzi, 28 mai 2020, este o sărbătoare națională a României, destinată comemorării celor din forțele armate care au murit în timp ce își făceau datoria față de țară.
Cu acest prilej, autoritățile brăilene, în fiecare an, îi comemorează și cinstesc pe eroii urbei cât și pe cei din alte locuri care au căzut la datorie pe raza Județului Brăila, depunând la mausoleele din oraș, ridicate în cinstea eroilor, coroane de flori.
În plină stare de alertă, anul acesta, evenimentul nu a mai avut fastul de altă dată, edilii brăileni neuitând însă, să aducă personal un omagiu celor care și-au dat viața pentru țară.

Ziua Eroilor, Cimitirul Municipal Sf Constantin, 2020Astfel, au depus coroane de flori în cinstea eroilor, la diferite monumente din Municipiul Brăila, Cătălin Boboc, Prefectul Județului Brăila, Francisk Iulian Chiriac, Președintele Consiliului Județean Brăila și Viorel Marian Dragomir, Primarul Municipiului Brăila.
Totodată, domniile lor au adresat brăilenilor și câte un scurt mesaj virtual prin care au vrut să puncteze această zi de cinstire a eroilor neamului.
Prefectul Județului Brăila, Cătălin Boboc: „Cinstim memoria eroilor noștri. Dumnezeu să-i odihnească pe cei care s-au jertfit și să apere poporul român!”.
Președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac: „Celebrăm astăzi “Ziua Eroilor”, zi dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în lupta de-a lungul anilor pentru libertate, credință, apărare și întregirea neamului românesc. 
Nu vom uita niciodată eroii neamului românesc care au luptat în războaie, care au îndurat pentru libertatea noastră. Nu-i vom uita niciodată nici pe acei bravi soldați, eroi ai neamului ce apără spiritul pentru care au murit ceilalți eroi, detașamentele din Afganistan, Irak și alte teatre de război.
E ziua când rostim o rugăciune pentru sufletele celor care au pierit departe de cei dragi pentru o cauză dreaptă. Astăzi, în semn de recunoștință față de eroi, am depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Români de naționalitate evreiască din Primul Război Mondial din Cimitirul Evreiesc, alături de Garnizoana Brăila.
Pentru că astăzi este și o sărbătoare creștină, transmit tuturor cetățenilor județului Brăila salutul creștin: Hristos S-a Înălțat!”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s