Ceremonial de predare-primire a comenzii la Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu”

Ceremonial de predare-primire a comenzii la Batalionului 72 Geniu General Constantin Savu (6)

În data de 25.05.2020, la sediul Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii batalionului. Activitatea s-a desfăşurat în prezenţa comandantului Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, general de brigadă Vasile Ionescu şi a comandanților de unităţi din garnizoana Brăila.
Ceremonia a debutat cu primirea raportului de către comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, intonarea Imnului Naţional al României şi citirea ordinului de numire al locotenentului colonel Dubină Florin Mihai. În acest cadru emoţionant, locotenent colonel Mîţu Marian a predat Drapelul de luptă al Batalionului 72 Geniu „General Constantin Savu” domnului general de brigadă Ionescu Vasile, care i l-a inmânat noului comandant, locotenent colonel Dubină Florin Mihai.

Ceremonial de predare-primire a comenzii la Batalionului 72 Geniu General Constantin Savu (2)Generalul de brigadă Vasile Ionescu i-a mulţumit locotenentului colonel Mîţu Marian pentru activitatea dasfăşurată la comanda batalionului şi a prezentat pe scurt câteva repere din evoluţia în cariera militară a noului comandant. Totodată, domnia sa, i-a transmis noului comandant al unităţii, locotenent colonel Dubină Florin Mihai, succes în activitate, exprimîndu-şi convingerea că acesta va duce mai departe tradiţiile de luptă ale acestei structuri de bază a Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”.

This slideshow requires JavaScript.

Text: Plt. adj. pr. Popa Gicu
Foto: Micu Iulian

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s