Prefectul Boboc face publice rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate la Direcția de Strategii a Primăriei Municipiului Brăila!

Prefectura Braila

Rezultatele preliminare ale anchetei epidemiologice efectuate la Direcția de Strategii a Primăriei Municipiului Brăila, potrivit declarației publice de astăzi, 23 mai 2020, a prefectului Județului Brăila, Cătălin Boboc, arată astfel: „17 persoane au fost izolate la domiciliu, împreună cu familiile. Au fost recoltate inițial probe de la 5 pacienți, 4 având rezultat pozitiv, iar unul negativ.
Ca urmare a confirmării în cazul primilor patru, au mai fost recoltate alte trei probe, ale căror rezultate vor fi comunicate în cursul zilei de astăzi. În funcție de rezultate, se vor stabili următoarele măsuri.
De cealaltă parte, un minim act de responsabilitate din partea conducerii direcției putea duce la o gestionare mai eficientă a situației. Acest minim act de responsabilitate îi putea aparține si primarului Marian Dragomir, care ar fi putut informa autoritățile abilitate, cunoscând foarte bine prevederile legale și faptul că nu avea nici competența, nici calitatea de a recomanda măsuri în astfel de cazuri.
Primarul Marian Dragomir avea, în schimb, datoria de a comunica situația autorităților, fiind conducătorul instituției. Din păcate, a ales să comunice prin canale neoficiale!
Era foarte posibil să avem mai puține cazuri dacă s-ar fi luat mai devreme măsurile deja cunoscute, care aparțin specialiștilor.
De doua luni și jumătate, au tot fost luate astfel de măsuri și rezultatele s-au dovedit a fi foarte bune, după cum știți! De ce ar vrea cineva să schimbe ceva ce funcționează?!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s