Primarul Marian Dragomir răspunde acuzelor liderului PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, privind apariția unui focar de COVID în structurile Primăriei Municipiului Brăila

Primarul Viorel Marian

Primarul Viorel Marian Dragomir răspunde acuzelor liderului PNL Brăila, Alexandru Dănăilă Zaharia, aduse în cadrul unui Comunicat de Presă emis astăzi, 22 mai 2020, potrivit căruia liberalul brăilean susține public că „primarul Dragomir a încercat să mușamalizeze apariția unui focar de COVID în structurile Primăriei Brăila.”
„Probabil pe Dănăilă l-a prins curentul în Pădurea Stejarul și a făcut temperatură. Doar un mincinos sau inconștient poate trimite astfel de aberații la presă. Totul este o mascaradă electorală. Din primul moment în care am aflat situația de la directorul direcției am dispus ca angajații respectivi să contacteze medicul de familie așa cum se precizează în metodologia Ministerului Sănătății, iar medicii de familie au datoria să contacteze DSP Brăila dacă sunt simptome.
Dacă dorea cineva să ascundă adevărul, angajații nu ar fi mai contactat medicii de familie și ar fi venit, în continuare, la serviciu. Dacă medicii de familie au anunțat DSP sau nu, nu am de unde să știu. Dacă DSP Brăila a decis să nu facă teste sau nu, să răspundă ei sau prefectul care îi coordonează de ce nu au făcut teste dacă erau simptome.
M-am obișnuit ca reprezentanții PNL să mă atace mereu dar acum încearcă să arunce pe umerii primarului lipsa de comunicare între DSP Brăila, medicii de familie și un laborator privat. Dacă cineva recunoaște că nu are capacitatea de a coordona instituțiile statului să spună deschis și că în alte situații, le preiau eu atribuțiile pentru a le face treaba.
Afirmațiile d-lui Dănăilă sunt false și îl somez public să dovedească în termen de 3 zile afirmațiile făcute sau să recunoască că a greșit și a fost indus în eroare.
– A mințit că la recomandarea mea angajații nu au mers la spital, ci la o clinica privată. (Procedura Ministrului Sănătății prevede că persoanele cu simptome anunță medicul de familie și nu trebuie să meargă direct la spital: „Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență” – site-ul Ministerului Sănătății – A fost respectată întocmai procedura);
– A mințit că am făcut presiuni politice la o clinică privată (Nu cunosc pe nimeni și nu am discutat niciodată cu cineva de la acea clinică/laborator);
– A mințit că la presiunea mea, clinica privată nu a adus la cunoștința DSP rezultatul pozitiv (Chiar laboratorul privat a înștiințat DSP!).
În caz contrar, îl anunț public că îl voi da în judecată pentru a-și cere scuze public. Nu mă interesează despăgubiri financiare de la el, dar când le voi câștiga o să le donez integral unei case de copii.”, a declarat primarul Marian Dragomir referitor la acuzele aduse în Comunicatul de Presă semnat de Alexandru Dănăilă Zaharia.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s