Alexandru Dănăilă: „Când situația a devenit critică și a înțeles că Primăria o să devină un focar de covid, primarul Dragomir a anunțat că vrea să fie transparent”

Alexandru Dănăilă Zaharia

Primarul Dragomir a încercat să mușamalizeze apariția unui focar de COVID în structurile Primăriei Brăila.
Încă din data de 11 mai a.c., unul din angajații Direcției de Strategii din cadrul Primăriei Brăila a manifestat simptome similare cu cele ale pacienților infectați cu COVID 19.
Deși i s-a adus la cunoștință primarului această situație a ales să MUȘAMALIZEZE acest caz în speranța că persoana respectivă nu este purtătorul acestui virus.
Din păcate pentru acest pacient, pentru familie, pentru colegii lui de muncă, pentru familiile acestora și pentru toți cei care au intrat în contact cu el, acum urmează o perioadă de incertitudine de teamă și de izolare.
Filmul evenimentelor pe care l-am aflat de la mai multe persoane care lucrează în Primărie și care se tem pentru sănătatea lor este:
1. În data de 7-8 mai a.c., angajatul Direcției de Strategii a început să aibă simptomele unei răceli venind în continuare la serviciu.
2. În săptămâna următoare la recomandarea primarului nu a mers la spital PENTRU A-ȘI FACE TESTUL DE COVID ci a ales să mergă la o clinică privată pentu a-și efectua testul.
3. Fără să respecte protocolul, clinica privată, nu a înștiințat DSP-ul cu privire la efectuarea acestui test, probabil tot la presiunea politică a primarului.
4. Pacientului i s-a recomandat de către medicul de familie să rămână în izolare până la primirea rezultatului.
5. Între timp rezultatul testului este POZITIV. Nici de acestă dată clinica privată nu aduce la cunoștință DSP-ului rezultatul testului, tot la presiunea politică a Primarului Dragomir.
6. Pacientul purtător a continuat să rămână la domiciliu, infectând în această perioadă alte personae, inclusiv unele din categoriile vulnerabile.
În încercarea de a se disculpa, atunci când situația a devenit critică și a înțeles că Primăria o să devină un focar de covid, primarul Dragomir a anunțat că vrea să fie transparent.
Bineînțeles că pe toți ce-i care pot fi afectați de această situație nu îi interesează transparența primarului ci îi interesează ca instituțiile statului să-și facă treaba și să-i protejeze în fața acestor abuzuri.
Am avut o discuție cu Prefectul Brăilei Catălin Boboc, legat de acest subiect, care trebuie tratat cu maximă seriozitate și sunt convins că ancheta care se va derula cu privire la acest subiect, va scoate la iveală toate adevărurile pe care primarul a încercat să le ascundă.
Probabil că și acestă încercare de mușamalizare a unei situații extrem de gravă face parte tot din strategia de “menținere” a judetului Brăila în zona curată (fără pacienți cu covid).
Toată lumea ar trebui să-i mulțumească domnului primar, pentru că în curând tot corpul B (Spitalul 3) al Spitalului Județean, care până acum a fost gol se va umple.
Să ne ajute Dumnezeu , să trecem și peste această încercare!

Președinte PNL Brăila
Alexandru Dănăilă Zaharia

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s