Potrivit autorităților locale, Județul Brăila are, din nou, pacienți cu COVID-19!

virus

„Un angajat al Direcției de Strategii de la Primăria Brăila a fost confirmat cu COVID.”, i-a anunțat public astăzi, 21 mai 2020, primarul Viorel Marian Dragomir pe cetățenii urbei.
„Acesta își desfășoară activitatea într-o altă clădire a Primăriei Brăila. Din data de 11.05.2020, de când s-a simțit rău este în izolare la domiciliu. Alți 3 colegi sunt în izolare din 08.05.20202 și din 11.05.2020. Au contactat medicul de familie pentru a anunța starea de sănătate. Au primit medicamentație pentru problemele medicale semnalate. Un coleg a făcut pe propria cheltuială la un laborator privat testul pentru COVID și a fost confirmat pozitiv, azi 21.05.2020. Procedura în cadrul Primăriei Brăila a fost respectată – la primul posibil simptom colegii au mers acasă și au anunțat medicul de familie. Birourile au fost preventiv dezinfectate. De la data confirmării 21.05.2020, toți colegii de la Direcția de Strategii vor sta în izolare la domiciliu, au instalat o aplicație pe calculatoarele de serviciu pentru a putea lucra de acasă și a avea acces la documente. DSP Brăila va efectua anchetă epidemiologică și va recolta probe. Voi comunica întotdeauna transparent și nu voi ascunde niciodată adevărul.”, a mai spus primarul Brăilei.

Prefectul Cătălin Boboc precizează că în Județul Brăila sunt astăzi, internați 4 pacienți cu COVID-19

Cătălin Boboc, prefectul Județului Brăila a făcut la rândul său, tot astăzi, un apel la responsabilitate către cetățeni, precizând că Județul Brăila a ajuns la 4 pacienți internați cu COVID-19.
„Sâmbătă, 9 mai 2020, primii 22 de brăileni infectați cu noul coronavirus au fost declarați vindecați și externați! Ne-am bucurat cu toții să constatăm că avem 0 cazuri în județul Brăila! Era și firesc să fie așa când vedeam ce se întâmplă în lume și chiar în câteva zone din țară. În acel moment, am făcut un apel la brăileni, să fie în continuare prudenți, pentru că virusul nu a dispărut și pot apărea cazuri noi, în orice moment! (…) Din păcate, vineri, 15 mai 2020, după o săptămană cu zero cazuri, a apărut un nou pacient. Astăzi, la încă o săptămână, încă trei îmbolnăviri cu noul coronavirus!”, a informat public prefectul brăilenii.
Totodată, prefectul Cătălin Boboc a făcut un apel către cetățeni, reamintindu-le că este foarte important să se respecte măsurile de igienă sanitară și de distanțare, dispuse de Guvern: „Așadar, dacă încă mai sunt brăileni care nu consideră că minimele măsuri de igienă sanitară si distanțare, dispuse de Guvernul României, sunt foarte importante, îi rog să țină cont de recomandarile autorităților și să aibe încredere că nivelul totuși scăzut al răspândirii virusului la Brăila se datorează în mare măsură respectării cu strictețe a regulilor!
Oameni buni, responsabilitatea este cheia și se află în mâinile noastre!”

2 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s