Transport public gratuit pentru elevi!

Autobuz

Veste bună pentru elevii din întreaga țară! În ședința de Guvern de astăzi, 14 mai 2020, a fost aprobată Ordonanța de Urgență privind reglementarea unor măsuri în domeniul educației, aplicabile începând cu intrarea în vigoare a acestui act normativ. Acest lucru este specificat într-un Comunicat de Presă emis joi, 14 mai, 2020, de către Ministerul Educației și Cercetării din România.
Potrivit acestui document: „Toți elevii din România vor beneficia de transport public gratuit. Conform ordonanței, operatorii de transport au obligația de a asigura transportul gratuit al elevilor și al altor categorii de persoane care beneficiază de facilități specifice de transport, sub sancțiunea: încetării contractelor de delegare a serviciului public de transport rutier de persoane, prin curse regulate, la nivel județean; retragerea licenței de traseu în cazul transportului interjudețean.”
Mai multe informații legate de acest subiect sunt și pe pagina de Facebook a aceluiași minister: „Fie că este vorba despre elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat sau de elevii care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu, la cererea acestora, beneficiază gratuit de transport rutier/naval, precum și feroviar. Cu alte cuvinte, pot merge la școală, în mod GRATUIT, cu trenul, metroul, cu mijloace de transport public în comun, dacă vor folosi rute interjudețene sau județene.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s