Prefectul Boboc: „Cabinetele și policlinicile din Brăila sunt pregătite ca după încetarea stării de urgență să primească pacienții în deplină siguranță!”

policlinica hipodrom, spitalul judetean, spitalul 3

Prefectul Catalin Boboc dă garanție brăilenilor că pot apela în siguranță la serviciile cabinetelor medicale și a policlinicilor din Brăila, despre care susține public că sunt pregătite ca, după încetarea stării de urgență, să primească pacienții, în deplină siguranță, în momentul în care se va trece la starea de alertă, adică după data de 15 mai 2020.
„Având în vedere trecerea de la starea de urgență la starea de alertă, moment în care vor fi redeschise cabinetele medicale și cele stomatologice și pentru că, tot mai mulți brăileni solicită acces la asistență medicală de specialitate, am contactat managerii și administratorii clinicilor din Brăila, pentru a discuta despre modul în care vor fi redeschise aceste centre, începând de săptămâna viitoare.
Astfel, am avut în vedere modul în care trebuie făcute programările pentru a se evita suprapunerea pacienților, respectarea triajului pacienților la intrarea în clinici, precum și asigurarea materialelor de protecție necesare.
Concluzia este una singură, cabinetele și policlinicile din Brăila sunt pregătite ca după încetarea stării de urgență să primească pacienții în deplină siguranță.”, asigură brăilenii astăzi, într-un mesaj public, prefectul Boboc.
Luând în considerare anumite elemente de ordin medical, prefectul Județului Brăila, Cătălin Boboc, a transmis reprezentanților Spitalului Județean Brăila o propunere de modificare a structurii acestei unități spitalicești, situată în Municipiul Brăila. Ca atare, prefectul propune ca, în viitor, Corpul B (fostul Spital 3) să asigure, din nou, tratamentul pacienților negativi COVID-19, dar cu păstrarea circuitelor pregătite, pentru a putea redeveni spital suport, în cazul în care situația o va impune.
„Tot pe linia sănătății publice, având în vedere faptul că, în acest moment, în județul Brăila situația este sub control, fără noi cazuri de Covid-19, luând în considerare numărul mare de persoane cu alte afecțiuni non-urgente care necesită asistență medicală în spitale, m-am consultat cu mai mulți medici și am pregătit un set de modificări.
În acest sens, marți,12.05.2020, am transmis Spitalului județean propunerea modificării structurii unității spitalicești astfel încât, Corpul B (fostul Spital 3) să asigure, din nou, tratamentul pacienților negativi COVID-19, dar cu păstrarea circuitelor pregătite, pentru a putea redeveni spital suport, dacă situația o va impune.
Astfel, pacienții infectați cu virusul Covid-19 care vor avea și patologii asociate sau vor avea nevoie de suport A.T.I. ori de intervenții chirurgicale vor fi tratați în Corpul E (Cardiologie-Pediatrie), care va fi transformat în spital suport.”
Această propunere prefectul susține că a discutat-o și cu Ministrul Sănătății, Nelu Tataru: „Despre această propunere am discutat și cu domnul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, iar dacă soluția va fi agreată și la nivelul Colegiului director al Spitalului Județean de Urgență Brăila, vom emite o hotărâre CJSU, urmând ca domnul ministru să modifice ordinul prin care sunt stabilite spitalele suport COVID.”
Luând în calcul că această este, la ora actuală, așa cum susține chiar prefectul, doar o propunere, urmează să vedem când va fi, sau dacă va fi, transpusă și în practică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s