Deputat Emilia Meiroșu: „Astăzi, Camera Deputaților votează legea privind starea de alertă!”

Emilia Meiroșu

„Astăzi, Camera Deputaților votează legea privind starea de alertă.”, informează brăilenii deputatul Emilia Meiroșu, starea de alertă putând fi instituită începând cu data de 15 mai 2020.
Acum, către finalul stării de urgență, domnia sa susține că în această întreagă perioadă, brăilenii au dat dovadă de civilizație prin responsabilitatea individuală: „De două luni trăim în starea de urgență cu drepturile și libertățile restricționate. Măsurile impuse și-au dovedit eficiența până acum. Am stat în case, am respectat ordonanțele, ne-am supus controalelor în trafic, am izolat copiii și bătrânii și astfel am reușit ca la Brăila să avem foarte puține cazuri de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Noi, brăilenii, am dat dovadă de civilizație prin responsabilitate individuală: să port masca și mănușile, să evit locurile aglomerate, să mă spăl pe mâini, să nu-i expun pe cei vulnerabili, etc.
NU cred în teoria că poporul nu știe decât de frică. Trag nădejde că românii sunt mai maturi și mai responsabili decât cred analiștii, politicienii și autoritățile.”
Deputatul Emilia Meiroșu nu crede în teorii conspiraționiste și consideră că virusul Covid-19 este real și tocmai de aceea este de părere că o revenire la normalitate trebuie făcută printr-o relaxare treptată a măsurilor impuse, iar scopul principal al relaxării acestora este repornirea economiei: „Nu cred în teoriile conspiraționiste aruncate în social media de alarmiști și am convingerea că acest virus este real bazându-mă pe discuțiile mele cu personalul medical și doctorii care au tratat pacienți infectați. O revenire la normalitate se poate realiza doar printr-o relaxare treptată a măsurilor impuse, prin păstrarea în continuare a distanțării sociale și luarea măsurilor de igienă de către fiecare dintre noi acasă și la locul de muncă. Ca indivizi sociali avem nevoie si de redeschiderea teraselor și a hotelurilor pentru turism, dar scopul primordial al relaxării măsurilor este crearea condițiilor favorabile pentru întoarcerea la muncă si repornirea economiei.
Am votat starea de urgența conștientă de avantajele și dezavantajele acesteia, dar acum când specialiștii spun că nu am atins încă vârful pandemiei oare avem nevoie de o lege care să reglementeze starea de alertă cu ieșirea treptată din criza sanitară sau renunțăm la orice măsură impusă prin această lege?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s