În plină pandemie, lucrările la Podul peste Dunăre sunt în toi, pe ambele maluri!

Pod Suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea

Lucrările la Podul Suspendat peste Dunăre Brăila-Tulcea sunt în toi. Pe ambele maluri ale Dunării, în ambele județe Brăila și Tulcea, se lucrează la foc continuu, chiar și în plină pandemie.
Dacă zilele trecute, președintele Consiliului Județean Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac, ne asigura că lucrările sunt în grafic, iată că și președintele Consiliului Județean Tulcea, dl. Horia Teodorescu confirmă că și pe malul celălalt al Dunării, lucrările continuă, chiar și sub presiunea pandemiei.
„La podul peste Dunăre, în toată această perioadă, lucrările nu s-au întrerupt, s-au implementat măsuri de protecție și s-a lucrat în mod responsabil, astfel încât toți cei implicați să fie în siguranță.”, susține președintele CJ Tulcea în mediul online.
„Am fost marți, 5 mai (n.r. 2020), pe șantier – la blocul de ancoraj susținere pod. S-a ajuns la faza 7 (din 10), mai sunt 5 metri și jumătate până la cota sub radier. Constructorul speră ca până la finele lunii mai să aibă și egalizarea turnată și să înceapă armarea la radier.”, mai precizează domnul Horia Teodorescu. De asemenea, domnia sa informează și faptul că „la turn, armarea totală va fi finalizată săptămâna aceasta. Aproape jumătate din radier este turnat şi s-a început şi armarea pereţilor.”
Podul Suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea este considerat a fi drept cel mai mare proiect de infrastructură al României, din ultimii 30 de ani. Construirea sa a început în data de 21 decembrie 2018, iar proiectul are ca termen final de execuţie decembrie 2021.

Sursă foto: Horia Teodorescu (Facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s