Cosmin Răzmeriță: „Pandemia COVID19 ne-a dat o lecție, arătându-ne că școala online poate fi eficientă inclusiv în mediul rural!”

tableta

„Pandemia COVID19 ne-a dat o lecție, arătându-ne că școala online poate fi eficientă inclusiv în mediul rural, unde accesul la internet nu ar trebui să fie un lux, în secolul în care trăim.”, susține într-o postare din data de 4 mai 2020, dl. Cosmin Răzmeriță, președintele ProRomânia Brăila.
Totodată domnia sa consideră că guvernul ar trebui să ia în considerare implementarea programului “Catalogul electronic” și de asemenea, elevilor din familiile defavorizate să le fie acordată, în folosință gratuită, câte o tabletă cu conexiune la internet pentru a continua să studieze de acasă: „Acum mai mult ca niciodată, guvernul ar trebui să se gândească serios la implementarea catalogului școlar ONLINE si totodata la acordarea unei tablete elevilor din familiile defavorizate!
Prin implementarea acestei infrastructuri se pun la dispoziție următoarele facilități:
1. Prin acordarea în folosință gratuită a unei tablete conectată la internet, toți elevii își pot continua studiile într-un regim normal de acasă.
2. Prin implementarea acestui program, “Catalogul electronic”, părinții pot fi conectați în timp real cu activitatea școlară a elevului, având acces la notele și absențele acestuia, totodată facilitându-se și dialogul cu profesorii. Această aplicație ar putea deservi celor peste 7.000 de şcoli şi licee din toată ţara, cu peste 2 milioane de elevi.
Este un moment bun ca guvernul să acorde o atenție deosebită acestor probleme, mai ales că pot fi folosite fonduri europene, pentru finanțare.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s