Anunț important al Muftiatului Cultului Musulman din România!

Hîdîrllez

Muftiatul Cultului Musulman din România a anunțat în data de 3 mai 2020, noi prevederi referitoare la sărbătoarea Hîdîrllez, din data de 6 mai 2020. Redăm în continuare, integral, anunțul respectiv:
„În contextul special din acest an, cu ocazia Hîdîrelle-ului (Qîdîrlez), sărbătorit anual în data de 06 mai, comunitatea musulmană din România este rugată respectuos să se conformeze regulilor impuse de către Ordonanțele Militare emise de autoritățile din țara noastră.
Accesul în cimitirele musulmane este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea numărului maxim de 8 persoane.
Pentru a preîntâmpina orice fel de incidente, imamii angajați ai instituției Muftiatului Cultului Musulman din România nu vor oficia slujbele de pomenire a celor trecuți la cele veșnice la data sus menționată iar forțele de ordine vor fi prezente în zona tuturor cimitirelor din Municipiul Constanța cât și din localitățile unde sunt cimitire musulmane.”
Sărbătoarea Hîdîrllez marchează în fiecare an începutul unui nou anotimp. Hîdîrllez este un cuvânt compus din două nume: Hîzîr şi Ilyas, doi fraţi, consideraţi patronii astronomici ai vieţii umane, care semnifică nemurirea, dar şi abundenţa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s