Parlamentarul liberal Vasile Varga anunță începerea acordării despăgubirilor pentru exproprierile necesare construirii Podului peste Dunăre!

 

Pod suspendat peste Dunare, Vasile Varga

„Guvernul a mai făcut un pas important în procesul de acordare a despăgubirilor pentru proprietățile private ce vor fi expropriate în vederea construcției Podului suspendat peste Dunăre.”, asigură cetățenii Județului Brăila, deputatul liberal Vasile Varga, într-un comunicat de presă din data de 4 mai 2020.
Deputatul susține că a luat legătura cu Lucian Bode, Ministrul Transporturilor pentru a obține informații concrete pe această temă, informații de mare interes pentru brăileni: „După mai multe întrebări primite la Cabinetul parlamentar, am luat legătura cu Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, care a oferit o serie de informații concrete și care îi asigură pe brăileni că acest obiectiv rămâne prioritar și extrem de important pentru Guvernul României.
Conform calendarului asumat de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, locuitorii din județul Brăila – localitățile Brăila și Vădeni- pot depune solicitările de acordare a despăgubirilor începând de marți, 5 mai 2020. Comisia de evaluare își va începe activitatea, inclusiv comunicarea cu proprietarii, în data de 18 mai 2020. Proprietarii din Brăila vor fi invitați la discuții în data de 25 mai, iar pentru discuțiile cu proprietarii din Vădeni au fost stabilite două zile: 26 și 27 mai 2020.” 
Domnia sa a mai subliniat și faptul că în ceea ce privește deblocarea sumelor aferente despăgubirilor ce vor fi acordate, calendarul prevede data de 5 iunie 2020, pentru locuitorii din Brăila, respectiv, 10 iunie 2020, pentru cei din Vădeni.
Potrivit aceluiași parlamentar liberal, „Construcția Podului suspendat peste Dunăre va duce la exproprierea a circa 400 de imobile și proprietăți private din localitățile Brăila și Vădeni, din județul Brăila și din localitățile Jijila și Smârdan, de pe raza județului Tulcea. Valoarea totală a despăgubirilor ceurmează să fie acordate este estimată la 10,34 milioane de lei.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s