Educația continuă în mediul ON-LINE, la Brăila!

Viorel Botea

Profesorul Viorel Botea, Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Brăila, dă asigurări că în Județul Brăila, chiar dacă la nivel național cursurile au fost suspendate, educația se desfășoară în mediul on-line.
În acest sens, domnia sa precizează că a fost realizată o platformă pe serverul Colegiului Național „Nicolae Bălcescu”, din Municipiul Brăila: „La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, am căutat o modalitate simplă și eficientă de monitorizare și demonstrare a activității on-line pe care profesorii o desfășoară, împreună cu elevii, în această perioadă. Am realizat o platformă pe serverul Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu” Brăila pe care directorii tuturor unităților școlare din municipiul Brăila vor trimite în folderele specifice fiecărei școli documente doveditoare privind activitatea desfășurată de profesori on-line.
Pentru simplificarea monitorizării, fiecare profesor prezintă într-un document word (scris), rapoarte săptămânale ce conțin adrese cu activitățile realizate de pe diverse platforme educaționale, unde își desfășoară activitatea cu elevii, corelate cu numărul de ore de la fiecare clasă. Aceste rapoarte se trimit directorilor, care le arhivează și le postează pe această platformă. Pe baza unei parole și a unui simplu click pe adresa respectivă putem vizualiza activitatea desfășurată.
Fiecare profesor, în calculatorul personal, va păstra mult mai multe dovezi privind activitatea desfășurată, astfel încât la orice control să dovedească activitatea depusă. În acest mod atât profesorii cât și directorii precum și Inspectoratul Școlar monitorizează și demonstrează simplu activitatea educațională on-line. Modalitățile de desfășurare a activității educaționale on-line sunt flexibile în funcție de hotărârea pe care profesorii o iau împreună cu elevii și părinții.”
Viorel Botea susține, de asemenea, că și în mediul rural activitatea didactică continuă, directorii instituțiilor școlare brăilene trebuind să trimită rapoarte săptămânale către inspectorii școlari coordonatori care le monitorizează activitatea: „În mediul rural se păstrează aceeași procedură, directorii trimit rapoartele săptămânale ale școlilor către inspectorii școlari coordonatori care le monitorizează activitatea. Am optat pentru acest mod de monitorizare deoarece vrem să verificăm funcționalitatea tehnică a serverului. Dacă totul va fi bine în cel mult o săptămână toate școlile din județul Brăila vor avea acces la platformă.”
În această perioadă în care este utilizat, din plin, mediul online, nu sunt uitați nici elevii care nu au acces la internet. În acest sens, ISJ Brăila are grija să asigure dreptul la studiu și acestei categorii de elevi din Județul Brăila printr-o procedură specifică realizată de Inspectoratul Școlar Județean Brăila.
Ca urmare a aplicării tuturor acestor măsuri la nivelul ISJ Brăila, se poate susține că într-adevăr, pe plan local, învățământul continuă la standarde deosebite, la Brăila realizându-se prima platformă din țară care monitorizează activitatea online la nivelul județului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s