Preoții brăileni au donat aparatură medicală, în valoare de aproape 90.000 lei, Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila

Arhiepiscopia Dunării de Jos, donatie

Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin preoţii din cadrul protopopiatului Brăila, a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila aparatură medicală, constând într-un ventilator mecanic de tip Trilogy Evo, şase concentratoare de oxigen EverFlo, şase măşti dedicate şi kitul de accesorii, informează preotul Rareș Bucur din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Aparatul cu toate accesoriile necesare au fost livrate joi, 30 aprilie 2020, unităţii medicale brăilene de către părintele protoiereu de Brăila.
Valoarea dispozitivelor medicale donate este de 88.252 lei. Ventilatorul Trilogy Evo asigură ventilația cu presiune pozitivă, invazivă și neinvazivă, a pacienților, fiind un dispozitiv medical conceput pentru a fi utilizat de personal calificat, instruit sub supravegherea unui medic, în conformitate cu specificațiile tehnice.
Finanţarea proiectului s-a realizat prin contribuţia benevolă a preoţilor din cadrul protopopiatului Brăila, cu sprijinul financiar oferit de patru parohii din municipiu şi de Protoieria Brăila, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Între cele patru parohii din Brăila, care au contribuit la cumpărarea aparatului de ventilație mecanică, donat Spitalului Județean Brăila, face parte și parohia Sfantul Dumitru din cartierul Brăilița, parohie care a participat cu o sumă substanțială, banii donați fiind destinați inițial, demarării lucrărilor de reparare a acoperișului bisericii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s