Spitalul Județean Brăila are primul aparat PCR REALTIME, donație din partea Agricost by Al Dahra

aparat PCR REALTIME

„A venit primul aparat de testare la Brăila.”, informează brăilenii, în mediul online, președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac.
„Aparatul PCR REALTIME primit astăzi ca donație din partea Agricost by Al Dahra, întregește investiția făcută de Consiliul Județean Brăila prin Spitalul Județean de Urgență Brăila în laboratorul de biologie moleculară, locul în care se vor face testele Covid-19.”, mai susține domnia sa.
Totodată, președintele CJ Brăila a mai ținut să precizeze și că: „Săptămâna viitoare, personalul medical va participa la o nouă instruire și sperăm că Direcția pentru Sănătate Publică și Comisia de Acreditare să urgenteze emiterea acreditării laboratorului astfel încât să dăm drumul la testări în cel mai scurt timp. Aparatul a venit dotat cu 1.700 de teste iar Spitalul Județean deja are semnat un Acord Cadru pentru achiziționarea a încă 6.000 de teste. Se vor testa persoane conform metodologiei de supraveghere INSP actualizata la zi.
Transmit încă o dată mulțumiri către Agricost by Al Dahra, cel mai mare producător agricol din România, pentru implicare și contribuție în lupta împotriva coronavirusului.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s