Deputatul Ioniță: „Medicilor de familie le vor fi decontate, pe toată perioada stării de urgenţă, un număr maxim de 8 consultaţii pe oră/medic!”

Antoneta Ioniță

„Medicilor de familie le vor fi decontate, pe toată perioada stării de urgenţă, un număr maxim de 8 consultaţii pe oră/medic, după ce Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate au armonizat actele normative aflate în vigoare.”, susține deputatul liberal Antoneta Ioniță.
„M-am adresat Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, și am primit asigurări că medicilor de familie le va fi recunoscută pentru toată perioada stării de urgență efectuarea unui număr de 8 consultaţii pe oră, ceea ce înseamnă o reparație pentru activitatea și implicarea lor.”, a mai precizat deputatul Antoneta Ioniță pe o rețea de socializare.
Domnia sa susține, de asemenea, că a solicitat această măsură reparatorie deoarece „pentru medicii de familie, activitatea din ultimele două luni a însemnat prezența la cabinet, dar și acordarea a numeroase consultații și în afara orelor de program, cele mai multe telefonic, pentru că pacienții au ales să-și rezolve astfel problemele de sănătate.
Niciun medic de familie nu-și raportează aceste consultații ca fiind în timpul programului și nimeni nu are vreo pretenție ca acestea să fie decontate, dar o serie de colegi din sistemul medicinei primare și eu personal am constatat că, în ciuda prevederilor Decretului Prezidențial de instituire a stării de urgență și a H.G. nr. 252/2020 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada stării de urgenţă, numărul de consultații acordate de un medic de familie era limitat la 40 zilnic, în baza unor normative mai vechi.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s