Mesajul comandantului Garnizoanei Brăila, General de brigadă, Vasile Ionescu, adresat veteranilor de razboi braileni!

steag
Astăzi, 29 aprilie 2020, în contextul împlinirii a 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, pretutindeni în țară se sărbatorește Ziua Veteranilor de Război.
Cu acest prilej, comandantul Garnizoanei Brăila, General de brigadă, Vasile Ionescu, a adresat un mesaj emoționant veteranilor de război din Județul Brăila. La ora actuală, în județul Brăila mai sunt 37 de veterani de război, despre care comandantul susține că sunt icoane vii ale curajului și devotamentului față de neam și țară.
„Stimați veterani de război!
Istoria, confirmată de amintirile pe care ni le-ați împartășit, ne spune că nu ați sovăit nici o clipă când patria v-a chemat. Ați traversat munți și văi, cursuri de apă, ați suportat vicisitudinile războiului, ați suferit de foame, sete și frig, ați înfruntat gloanțele și schijele cu pieptul înainte, ați trăit orori greu de imaginat în lagărele naziste sau sovietice, care au săpat răni adânci în trupurile și sufletele dumneavoastră. Dar v-ați întors acasă cu steagurile de luptă pline de glorie și ne-ați oferit nouă, generațiilor actuale, șansa de a trăi într-o țară liberă, suverană și independentă, pe teritoriul străbun.
Pentru toate acestea și pentru toți cei care ați supraviețuit acelor vremuri și mai sunteți încă în viață, noi, militarii garnizoanei Brăila vă prezentăm onorul nostru ostășesc și vă suntem recunoscători că ați fost la datorie pentru noi!
Astăzi, noi suntem la datorie pentru dumneavoastră. Acționăm zi de zi pentru a oferi stabilitatea și siguranța de care aveți nevoie în aceste vremuri. Suntem cu gândul alături de dumneavoastră și vă asigurăm de întreg sprijinul Garnizoanei Brăila pentru a vă ajuta să treceți mai ușor peste această perioadă greu încercată pentru omenire.
În același timp, comemorăm împreună veteranii de război pe care vremea i-a prăpădit. Să ne plecăm capetele cu pioșenie și aducem un pios omagiu, la trecerea recentă în neființă a veteranilor: Rădulescu Vasile, Bordea Neculae, Crivăț Spirache, Ene Gheorghe, Hîrșu Traian, Negroponte Gheorghe, Ștefan Simion, Vasile Florea, Bucur Mihai, Evu Costache, Țuțulan Mihalache, Mucea Vasile. Acestora și multor altora înaintea lor, Dumnezeu să-i odihnească în pace!
Ne închinăm cu profund respect în fața domniilor voastre, Eroi ai Neamului Românesc și vă transmit tuturor, aprecierea și recunoștința mea și a militarilor garnizoanei Brăila, vă urez multă sanătate și viață lungă, alături de un călduros “La mulți ani!”.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s