Lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură, Podul Suspendat peste Dunăre, sunt în grafic la Brăila

Lucrări Pod Suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea

„Lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură sunt în grafic”, anunță public președintele CJ Brăila, dl. Francisk Iulian Chiriac, făcând referire la Podul Suspendat peste Dunăre, lucrare de mare anvergură atât pe plan local cât și național.
„Se lucrează intens pe ambele maluri ale Dunării, ritmul fiind unul alert atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte. Ceea ce se întâmplă în momentul de față pe șantier este impresionant. Cantitățile de tone de fier sunt uriașe, în blocul de ancoraj sunt 26 de puțuri forate pentru a pompa apă iar la piciorul podului se lucrează pentru armarea radierului.”, mai precizează președintele CJ Brăila.
Tot domnia sa se declară impresionat de profesionalismul constructorului căruia, susține în aceeași postare publică din mediul virtual, că i-a oferit tot suportul său, încă de la începutul lucrărilor efectuate în Județul Brăila: „Sunt impresionat de profesionalismul constructorului, i-am oferit tot suportul meu încă de la început, mă bucură relația excepțională de comunicare pe care o avem și îl asigur încă o dată de toată dispoziția mea, astfel încât problemele ce țin de partea locală să le rezolvăm cât mai repede.” 
Pe de altă parte, președintele CJ Brăila este de părere că ar trebuie urgentată procedura de expropriere: „Mi-ar fi plăcut ca Guvernul să acționeze în consecința importanței acestui proiect. Guvernul Orban nu înțelege nici acum că trebuie grăbită procedura de expropriere pentru a nu risca prelungirea termenului contractului. O prelungire a termenului înseamnă, pe lângă întârzierea lucrărilor, și alți bani, pentru că firma va percepe penalizări. Stimate Guvern, nu irosi banul public, mai ales acum când avem nevoie de bani pentru a lupta cu noul coronavirus.”
Menționăm că Podul Suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea este considerat a fi drept cel mai mare proiect de infrastructură al României, din ultimii 30 de ani. Construcţia a început în data de 21 decembrie 2018, proiectul având ca termen final de execuţie luna decembrie a anului 2021.
Mai multe imagini de la fața locului AICI.

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s