Șahiști de la CS „Micul Prinț” Brăila au fost prezenți la prima ediție a „Turneelor de Șah Online ale României” Rapid și Blitz

CS „Micul Prinț” Brăila

În plină stare de urgență, Federația Română de Șah își îndreaptă atenția către competiții organizate online pe platforma http://www.chess.com, între acestea înscriindu-se și „Turneele de Șah Online ale României” Rapid și Blitz ediția I, care se desfășoară în intervalul 27 aprilie -3 mai 2020.
Din Județul Brăila, au participat astăzi mai mulți sportivi, toți membri ai CS „Micul Prinț” Brăila, acesta fiind și singurul club de șah brăilean, prezent în competiție.
Astfel, renumitul șahist Preda Iulian s-a clasat pe locul 60, din 314 concurenți, cu 6 pct din 9. El a fost urmat în clasamentul brăilenilor, de Răzvan Cătălin Tudoroiu care a ocupat locul 75 cu 5,5 pct. A urmat, în ordine descrescătoare, Eduard Ancuța pe loc 110, cu 5 puncte și Vlad – Norin Oncescu care s-a clasat pe locul 189.
Turneul de azi (n.r. din data de 27.04.2020) s-a desfășurat pe durata a 9 runde, sistem elvețian, ritm de joc 3 minute +2 secunde la mutare/jucător și miza a fost calificarea în Finala Campionatului de șah blitz care se va desfășura vineri, 01.05.2020, de la ora 19:00, ora României. În finală, s-au calificat jucătorii de pe locurile 1-26, a precizat pentru Știribrăilene, președintele CS „Micul Prinț” Brăila, dl. Iulian Preda.
Domnia sa a mai ținut să adauge și faptul că, tot în această perioadă, cursurile online susținute de clubul de șah al cărui președinte este, continuă cu ajutorul aplicației Skype, cu elevi din Brăila și București, elevi care sunt legitimați la CS „Micul Prinț”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s