Clubul Sportiv „Micul Prinț” Brăila în febra concursurilor sportive online chiar și în plină pandemie!

Clubul Sportiv Micul Print Braila

Șahiștii brăileni, din cadrul Clubului Sportiv „Micul Prinț” din Brăila, continuă să participe la competiții sportive chiar și în plină pandemie, în această perioadă având loc concursul de șah “Cupa Micul Prinț”, o competiție ce se desfășoară zilnic, în mediul virtual, de la ora 16:00.
Despre această competiție ne-a oferit mai multe amănunte, dl. Iulian Preda, președintele CS „Micul Prinț” Brăila: „Doar ce am încheiat pe ziua de astăzi (n.r. 25 aprilie 2020) concursul Cupa „Micul Prinț” șah online, organizat în fiecare zi de la ora 16:00. În această perioadă, oferim posibilitatea tuturor jucătorilor activi din Brăila, Galați, Slobozia, Constanța, Tulcea și București să participe la Cupa „Micul Prinț”, sistem elvețian, 6 runde cu ritm de joc 5 minute +2 secunde la mutare, pentru fiecare jucător.
Concursul nostru se bucură de audiență online, dovadă este numărul, în continuă creștere, de la etapă la etapă. Pe lângă acest format de concurs care începe zilnic de la ora 16:00 și este deschis tuturor jucătorilor care au cont pe chess.com, CS „Micul Prinț” Brăila este angrenat într-un meci pe echipe, tot pe platforma chess.com și, în acest moment, avem 2 echipe brăilene înscrise în competiție.
Din prima echipă fac parte 3 seniori și 4 juniori (Pantazi Adrian, Preda Iulian, Dobrescu Cosmin, Tudoroiu Răzvan, Oncescu Vlad-Norin, Giugiuc Andrei și Cervis Mihai) iar a 2-a echipă este compusă exclusiv din juniori, pepiniera clubului: Duțu Radu, Enache Mihai, Toporău David, Bărbieru David, Oprea Andrei, Rădulescu Larisa și Radu Victor Mihai.
Echipele participante la Cupa „Gens una sumus” le puteti găsi aici.”
Președintele CS „Micul Prinț” Brăila a mai ținut să ne informeze despre faptul că în această perioadă, clubul brăilean de șah organizează și cursuri online, special pentru proprii sportivi: „Tot în această perioadă, CS „Micul Prinț” Brăila organizează cursuri pe skype pentru proprii sportivi și avem activități zilnice pentru copii, junori și seniori. Copiii primesc probleme de șah cu diferite tematici de strategie sau tactică și păstrăm disciplina sportivă pentru perioada când vom putea juca „face to face”.
Clubul nostru își desfășoară activitatea în clădirea anexă Catedralei „Nașterea Domnului” și avem susținerea totală a preotului paroh Costel Vatră, căruia îi suntem recunoscători”.

Șahiștii brăileni au fost prezenți și la Campionatul Național Individual de Șah Clasic

Iulian Preda a mai subliniat și faptul că în acest an, CS „Micul Prinț” Brăila a organizat și semifinala Campionatului Național Individual de Șah Clasic în perioada 7-15 februarie 2020, la Casa Pensionarilor din Municipiul Brăila, ediție la care, potrivit aceleași surse, au participat jucători legitimați în București, Brașov, Constanța, Târgoviște, Timișoara, Galați și Brăila.
„Tot CS „Micul Prinț” Brăila a organizat și Cupa Brăilei, concurs care s-a desfășurat în sala de ședinte a Primăriei Municipiului Brăila și a fost susținut de Direcția Cultură Învățământ, Sport Turism cu medalii, diplome și cupe. La această competiție a participat și dl. Adrian-Ion Smărăndoiu, reprezentant CSM Galați. Mai vreau să precizez și faptul că clubul nostru are susținere permanentă din partea firmei Pizza Radu și ca urmare, la fiecare eveniment, toți participanții au primit pizza din partea acestei firme, lucru ce mă determină să profit de ocazie și să le mulțumesc tuturor susținătorilor clubului nostru.”, a mai adăugat dl. Iulian Preda, președintele CS „Micul Prinț” Brăila.

Autor foto: Nicu Iorga

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s