După 15 mai, după ce se epuizează actuala stare de urgență, se anunță o posibilă relaxare a măsurilor luate pentru protecția populației

Klaus Iohannis

Președintele României, dl. Klaus Iohannis, la finalul ședinței de astăzi, 22 aprilie 2020, privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, la care au participat Prim-ministrul României, dl. Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, dl. Ion Marcel Vela, Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dl. Raed Arafat, a susținut o declarație de presă în care a precizat că după data de 15 mai 2020, restricțiile de circulație vor fi ridicate și în schimb, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască. Dar, până în data de 15 mai 2020, până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile prezente rămân în vigoare.
Klaus Iohannis: „Am decis astăzi ca, după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp și vom putea să renunțăm la purtarea măștii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control și nu mai există riscul infectării.”

„Vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem…”

Klaus Iohannis: „După data de 15 mai, deci după ce se epuizează actuala stare de urgență, vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale. Sau invers spus, vom putea să ne deplasăm în spații publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem și de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mișcare individuală. Evident, pentru protecția generală a populației și pentru protecția individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare. În acest fel, vor rămâne cu siguranță o vreme – vorbesc după 15 mai – în vigoare interdicțiile pentru adunări publice, pentru manifestări de tot felul. Vor rămâne și alte interdicții în vigoare, dar aceasta nu va rămâne în vigoare, și mi s-a părut important să vă dau această veste ca să avem cu toții această perspectivă după 15 mai.
Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgență, toate restricțiile rămân în vigoare! Repet: până în 15 mai, stați acasă! Toate restricțiile rămân în vigoare!”.
Declarația de presă integrală a Președintelui României, dl. Klaus Iohannis, o puteți viziona AICI.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s