DJC Brăila anunță unele modificări ale Ministerului Culturii privind acordarea Burselor și Premiilor „Brătianu”!

Directia pt Cultura

De la Direcția Județeană pentru Cultură Brăila am primit astăzi informații de larg interes public privind Modificarea Calendarului și a procedurii de înscriere a dosarelor pentru sesiunea de acordare a Burselor și Premiilor „Brătianu”, organizarea şi funcţionarea comisiilor, precum şi procedura de soluţionare a contestaţiilor, ca urmare a unor măsuri ce derivă din decretarea stării de urgență în ţara noastră.
Toate aceste informații de ultimă oră pot fi accesate AICI. Potrivit domnului Liviu Brătescu, Secretar de Stat în Ministerul Culturii, „suma alocată pentru finanţarea proiectelor și a personalităților din cadrul sesiunii de acordare a Burselor și premiilor Brătianu este de 195.000 lei. Se vor acorda cinci premii și zece burse. Premiul este în valoare de 15.000 lei, iar bursa este în valoare de 12.000 lei.”
De reținut faptul că Ministerul Culturii a lansat sesiunea de acordare a Burselor și premiilor „Brătianu”, în scopul promovării valorilor culturale contemporane din România și stimulării valorificării acestora, pentru sprijinirea tinerilor artiști și sprijinirea oamenilor de cultură din România, premierea personalităților din domeniile cultură scrisă, teatru, cinematografie, muzică, arte vizuale, inclusiv monumente de for public.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s